Zelenskyj vil starte kampagne for russisk OL-udelukkelse

Hvis russiske atleter deltager under neutralt flag, vil det være plettet med blod, lyder det fra Zelenskyj.

- Det er tydeligt, at ethvert neutralt flag for en russisk atlet vil være plettet med blod. Olympiske principper og krig er fundamentalt modsætninger til hinanden, siger den ukrainske præsident, Volodymyr Zelenskyj, der vil have russiske atleter udelukket fra OL i 2024 (Arkivfoto). <i>Valentyn Ogirenko/Reuters</i>

- Det er tydeligt, at ethvert neutralt flag for en russisk atlet vil være plettet med blod. Olympiske principper og krig er fundamentalt modsætninger til hinanden, siger den ukrainske præsident, Volodymyr Zelenskyj, der vil have russiske atleter udelukket fra OL i 2024 (Arkivfoto). Valentyn Ogirenko/Reuters

Ukraine vil starte en kampagne, der skal have til formål at udelukke russiske atleter fra de olympiske lege i 2024, der skal finde sted i Paris.

Det har den ukrainske præsident, Volodymyr Zelenskyj, oplyst, skriver nyhedsbureauet Reuters.

- I dag starter vi et maraton for fair play rettet mod at rømme ledelsen af internationale olympiske strukturer for hykleri såvel som at (undgå, red.) nogle forsøg på at drage repræsentanter fra en terrorstat ind i verdenssporten, siger Zelenskyj.

Russiske og hviderussiske atleter er blevet udelukket fra nogle sportsgrene, mens de i andre har fået lov til at deltage under neutralt flag.

- Det er tydeligt, at ethvert neutralt flag for en russisk atlet vil være plettet med blod. Olympiske principper og krig er fundamentalt modsætninger til hinanden, siger han.

I et tweet opfordrede præsidenten efterfølgende til, at præsidenten for den Internationale Olympiske Komité (IOC), Thomas Bach, besøger den krigsramte by Bakhmut i det østlige Ukraine.

- Jeg har inviteret Hr. Bach til Bakhmut. Så han kan se med sine egne øjne, at neutralitet ikke eksisterer, skrev Volodymyr Zelenskyj.

Rusland invaderede Ukraine 24. februar 2022.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.