Støtte til aktivitetssted for veteraner

Projektet "Hånd i hånd - et aktivitets- og mødested for veteraner" bliver tildelt 2.850.000 kroner

Anna Bech Sørensen
Det er planen, at ktivitetscenter Vestervig-Agger skal danne de fysiske rammer om veteranprojektet. Arkivfoto.
16. december 2016 09:52 - Opdateret 16. december 2016 10:24

THY: Thisted Kommune får med 2.850.000 kroner del i de midler, som transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen udmønter til bedre integration af veteraner i lokalområder.

Konkret vil der i Aktivitetscenter Vestervig-Agger blive etableret et mødested for veteraner. En større kreds af lokale aktører, blandt andet kommunen, veteraner og aktivitetscenteret er gået sammen om tiltag for lokale veteraner og deres familier i samarbejde med foreningslivet. Det er blandt andet planen at afholde arrangementer for tidligere udsendte hold og internationale træf.

I alt fire kommuner er efter en ansøgningsrunde blevet udvalgt til en forsøgsordning, der skal give danske veteraner en hjælpende hånd, når de vender tilbage til deres lokalsamfund. Thisted, Skive, Fredericia og Faaborg-Midtfyn får til sammen 6 millioner kroner til etableringen af lokale aktivitets- og mødesteder for veteraner og deres pårørende.

Pengene gives i forbindelse med indsatsen omkring områdefornyelse under byfornyelsesloven, der sigter efter at forbedre fysiske, sociale og kulturelle tiltag, hvor lokale kræfter inddrages. Samtidig er der tale om en nytænkning, hvor områdefornyelse målrettes veteraner.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...

Her ville vi gerne vise dig forslag til flere artikler, men pga. din Adblocker kan vi ikke gøre det!

Her ville vi gerne vise dig forslag til artikler fra vores magasiner, men pga. din Adblocker kan vi ikke gøre det!

Seneste nyheder

Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...