Stor opgave venter

Ny ledelse har taget fat på en omfattende opgave på det specialiserede socialområde i Rebild

Direktør Flemming Hansen har overtaget ansvaret for hele det specialiserede socialområde. Britta Brix er ansat som midlertidig centerchef i Center Familie og Handicap. Arkivfoto: Grete Dahl <i>Grete Dahl</i>

Direktør Flemming Hansen har overtaget ansvaret for hele det specialiserede socialområde. Britta Brix er ansat som midlertidig centerchef i Center Familie og Handicap. Arkivfoto: Grete Dahl Grete Dahl

REBILD:I dag drager den nye ledelse af det hårdt kritiserede Center for Familie og Handicap til København for at tage første skridt i en den genrejsning af sagsbehandlingen på det specialiserede socialområde, politikerne i Rebild ønsker sig.

En del af genopretningen består i, at samtlige åbne sager skal gennemgås med henblik på at sikre borgernes retssikkerhed samt den faglige kvalitet og økonomien i de foranstaltninger borgerne modtager i dag.
- I København skal vi aftale det nærmere forløb omkring sagsgennemgangen af de mellem 700 og 800 sager, der ligger i Center for Familie og Handicap, siger direktør Flemming Hansen.
En gennemgang, som med hjælp fra eksterne konsulenter og andre af kommunens egne centre skal være afsluttet 31. august i år.
Siden afskedigelsen af direktør Søren Kjær tilbage i april har direktør Flemming Hansen fået det overordnede ansvar for at bringe Center for Familie og Handicap tilbage på sporet.

Ny centerchef var ikke i tvivl

Britta Brix havde 15. maj første arbejdsdag som midlertidig centerchef for Center for Familie- og Handicap.

I første omgang en tidsbegrænset stilling frem til september, hvor stillingen skal besættes permanent.
Britta Brix er uddannet pædagog og socialrådgiver og kommer fra en stilling som børne- og familiechef i Hedensted Kommune, hvor hun i sin tid var med til at samle tre kommuner i én efter kommunesammenlægningen.
- Jeg var slet ikke i tvivl om, at det var en udfordring for mig, da jeg blev opmærksom på jobbet i Rebild.
- Jeg trives godt med udfordringer, hvor der er klare mål for, hvad direktion og politikere ønsker sig, og hvor jeg mener, at jeg har noget at byde ind med, siger Britta Brix.
Hun er fuldt ud klar over, at hun sætter sig i en stol, som mange både borgere, politikere og presse holder øje med.
- Jeg får helt naturligt et ansvar både op ad i systemet til direktion og politikere men også i høj grad ned gennem systemet til medarbejderne. Det er en opgave, jeg glæder mig rigtig meget til, siger Britta Brix.

Medarbejdere inddrages

Genopretningen bliver en meget topstyret proces, fordi der i følge Flemming Hansen er behov for at håndholde langt det meste undervejs. Det handler om at sikrer, at sikrer, at de forskellige elementer af genopretningen bliver sat i værk på de rigtige tidspunkter, så de ikke spænder ben for hinanden.

- Men det er vigtigt for mig at understrege, at det hele sker med en høj grad af medarbejderinddragelse, for det
er afgørende, at medarbejderne kan identificerer sig med det der sker, siger Flemming Hansen.

Det tager to år

Det er ikke nogen lille eller let opgave at genrejse Center for Familie og Handicap, og hverken Britta Brix eller Flemming Hansen gør sig nogen illusioner om, at det kan klares på et par måneder. Tvært i mod.

- Jeg har sagt til politikerne, at det tager to år, inden vi er helt i mål med den her proces. Sådan er det. Det vil selvfølgelig fungere langt tidligere på en lang række område, men inden vi er helt igennem er det realistisk, at der går to år, siger Flemming Hansen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.