Hobro

Stor samling samlere

Samlere fra hele Danmark byttede, købte op solgte hele lørdag

9
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

I løbet af dagen er der flere hundrede samlere og nysgerrige sjæle forbi Rosendalhallen, både for at købe, men også bare for at ose

HOBRO:Byttedag for samlere af alskens afskygninger. Det er lidt som at være på Hjallerup Marked. Ganske vist er der ingen fadølsanlæg, omrejsende tivoli eller tatovører i Rosendalhallen, men den er til gengæld fyldt godt op med flere hundrede kræmmere af den gamle skole. Dem, der har lagt sjæl og energi i at samle erfaring og viden - og, selvfølgelig, sine samlerobjekter.

De lange rækker af borde i hallen er fyldte med ”varer”. Det er sådan set ikke det rigtige at kalde dem, for det er mere og andet end varer, det er samlinger, beviset på sælgernes livslange iver for at finde og samle de rigtige mønter, sedler, postkort, frimærker og de mange andre ting, der er til skue.

Hobro Frimærkeklub, der arrangerer dagen, kalder det en byttedag, men det er måske ikke helt sigende, for nogle ting sælges i ren handel, mens andre slet ikke skal afhændes, men kun er med for at blive vist frem.

- I teorien er alt vel til salg, men det er da ikke det hele, man gerne vil af med, siger Lars Jakobsen, der har en stand i hallen.

Foran ham er flere borde fyldte med flot arrangerede små kasser med mønter i, men selvom det er et imponerende skue, så er det ikke hele Lars samling.

- Det fylder alt for meget, når man har samlet i 20 år, siger han og fortæller, at samlingens juvel ligger trygt hjemme i et pengeskab, som han beskriver som køleskabsstort og med en vægt på over 400 kilo.

- Det er en sølvmønt, der hedder en Morgan Dollar, opkaldt efter ham, der designede amerikanske mønter omkring år 1900.

For Lars er det ikke mønternes værdi, men kvaliteten og udseendet, der er det vigtigste. Men hvis han alligevel vil have sine mønter vurderet, så er der også mulighed for det.

I den ene ende af hallen finder man Hadsund-Hobro Møntklub, hvor møntmester Henrik Hundebøl tilbyder at vurdere mønter og sedler. Men man skal ikke sætte forhåbningerne for højt.

- Folk bliver tit skuffet over værdien. Hvis man medregner inflation, så var mange mønter faktisk mere værd, da de kom på markedet, fordi der stadig findes så mange af dem, siger han.

- Jo bedre stand og jo mere sjældne de er, jo mere er de også værd. Men så er de selvfølgelig også det sværere at få fat på, tilføjer han, inden en anden samler kommer for at studere en montre, der huser møntklubbens samling af sønderjyske pengesedler fra 1920’erne.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.