Stort prisfald på busløsning

Busløsning, der skal træde i stedet for en letbane har ikke bare fået nyt navn, men er også faldet i pris med 351 mio. kr. efter en tur på værkstedet

Jesper Schouenborg
BRT-løsningen er nu omdøbt til +BUS, ligesom prisen er barberet ned til 495 mio. kr.
Aalborg 10. marts 2016 16:05 - Opdateret 10. marts 2016 17:34

AALBORG: Prisen på en ny busløsning, der i stedet for det kuldsejlede letbaneprojekt, skal løfte den kollektive trafik i Aalborg, er blevet kraftigt barberet.

Tidligere lød prisen på en fuldt udbygget BRT-løsning på 846 mio. kr., men nu er den samlede anlægsøkonomi blevet nedbragt til 495 mio. kr. i et opdateret anlægsoverslag for busløsningen, som Cowi har lavet.

- Da vi gik videre med det her, traf vi nogle beslutninger om, at vi ville minimere ledningsflytninger. For det andet er der lagt op til, at den skal afkortes en lille smule, fordi du ikke skal have busser helt ud på Skydebanevej på samme måde. Der er også lagt op til, at den skal køre med blandet trafik helt op til Kennedy Arkaden, og at de dele bliver mindre indgribende, siger borgmester Thomas Kastrup-Larsen (S).

Indtil nu er bus-løsningen blevet kaldt BRT (bus rapid transit), men nu er projektet blevet omdøbt til +BUS. Det har en helt enkelt forklaring.

- Det var svært at forklare folk, hvad BRT gik ud på. Det var meget teknisk og sådan nogle ting, så det er et forsøg på at finde et navn, som er mere mundret, og som siger noget om bus, og at det er et plus, fordi det er en højere kvalitet og en højere kapacitet og sådan nogle ting, der ligger i det.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...

Her ville vi gerne vise dig forslag til flere artikler, men pga. din Adblocker kan vi ikke gøre det!

Her ville vi gerne vise dig forslag til artikler fra vores magasiner, men pga. din Adblocker kan vi ikke gøre det!

Seneste nyheder

Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...