Nordjylland

Studiejob skal få unge til at blive i Nordjylland

Højtuddannede ansatte giver vækst, men over halvdelen flytter fra landsdelen efter endt eksamen

Arkivfoto: Henning Bagger/Scanpix

Arkivfoto: Henning Bagger/Scanpix

NORDJYLLAND:Hvis du har job i en en privat virksomhed eller en kommune som studerende, så er der større chance for, at du bliver i Nordjylland efter eksamen.

Og landsdelen har brug for, at akademikerne ikke stikker af til andre landsdele.

Det fortæller DR Nordjylland.

Det er baggrunden for kampagnen for 1000 nye studiejob i Nordjylland: 500 i den offentlige sektor og 500 i den private, som Business Region North Denmark har søsat.

I den treårige kampagnes første år 2015 oprettede de offentlige arbejdspladser en tredjedel af de ønskede job, mens antallet af private studiejob endnu ikke er gjort op.

26-årige Peter Stokholm fra Aalborg er et eksempel på, at studiejob kan fastholde unge akademikere i Nordjylland.

Han blev i september sidste år uddannet i politik og administration ved Aalborg Universitet. Han har nu et barselsvikariat i Mariagerfjord Kommune. Peter Stokholm havde som studerende et lønnet studiejob ved en lille, privat konsulentvirksomhed i 10-15 timer om ugen.

De højtuddannede er en vej til vækst, og derfor er det problematisk, at 60 procent af kandidaterne fra Aalborg Universitet hidtil har forladt landsdelen inden for det første halve år efter deres eksamen.

- Det er et meget markant tal, og det vil vi gerne have lavet om på. Det skubber nemlig til udvikling i små og mellemstore virksomheder, når de ansætter højtuddannede, siger udviklingskonsulent Michael Christiansen til DR Nordjylland.

- Det er en skam, at folk flytter fra Nordjylland, og det er måske ikke altid med deres gode vilje, men der er faktisk jobåbninger i mindre kommuner, siger Peter Stokholm.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.