Der skal stadig skænkes i glassene: Smidigere sagsbehandling uden bevillingsnævn

Thisted Kommunes bevillingsnævn har i gennemsnit behandlet 56 sager årligt i de sidste fire år - nu er nævnet fortid. Fremover behandler økonomiudvalg og forvaltning bevillingssager

Thisted Kommune afskaffer det gammelkendte bevillingsnævn til fordel for et nyt system, hvor komplekse bevillingssager behandles i økonomiudvalget, mens administrationen tager sig af de simple sager.  <i>Arkivfoto: Morten Stricker</i>

Thisted Kommune afskaffer det gammelkendte bevillingsnævn til fordel for et nyt system, hvor komplekse bevillingssager behandles i økonomiudvalget, mens administrationen tager sig af de simple sager.  Arkivfoto: Morten Stricker

THISTED:Når der fremover søges bevilling til udskænkning af øl og spiritus i Thisted Kommune, kan ansøgeren forvente at få sin sag behandlet hurtigere end hidtil.

Det er konsekvensen af Thisted kommunalbestyrelses beslutning om at nedlægge det bevillingsnævn, som hidtil har behandler ansøgninger om bevilling til at udskænke stærkere drikkevarer.

Hidtil har kommunen haft et bevillingsnævn, hvor et medlem er udpeget af politidirektøren og seks politisk udpegede medlemmer. Egentlig var der efter sidste år lagt op til at fortsætte ordningen uændret, men på månedens møde i kommunalbestyrelsen var der enighed om at følge en indstilling fra ledelsessekretariatet om at nedlægge bevillingsnævnet i den gammelkendte form til fordel for et nyt system, hvor beslutningskompetencen for behandling af bevillingssager indenfor restaurationsloven uddelegeres til henholdsvis kommunens økonomiudvalg, når det gælder komplekse sager, og til administrationen ved simple sager.

Hidtil har det nu tidligere bevillingsnævn holdt et møde i kvartalet og har i de seneste fire år behandlet i gennemsnit 56 bevillingssager årligt.

Fremover vil behandlingen af bevillingssagerne blive smidigere, idet ansøgningerne behandles, når de kommer ind, uden at skulle afvente det næste møde i bevillingsnævnet.

- Det giver god mening for erhvervet, at en bevillingsansøgning kan behandles hurtigt, sagde Ulla Vestergaard, da kommunalbestyrelsen behandlede sagen. 

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Musikkens Hus bekræfter historisk milliontab – direktør udskyder orlov
Luk