Uro kan give nordjyde chancen: - Det har jeg egentlig ikke forholdt mig til

Hvis Theresa Scavenius vælger at forlade Folketinget, vil Alternativets nordjyske mandat tilfalde Thisted-politikeren

Joachim Plaetner Kjeldsen er i gang med sin anden valgperiode i Thisted Kommunalbestyrelse. Om det bliver til debut i Folketinget er nok mindre sandsynligt, da medlemmer, som af en eller anden grund forlader deres folketingsgruppe, har det med at klæbe til taburetten under henvisning til, at de er personligt valgt.  <i>Arkivfoto: Bo Lehm</i>

Joachim Plaetner Kjeldsen er i gang med sin anden valgperiode i Thisted Kommunalbestyrelse. Om det bliver til debut i Folketinget er nok mindre sandsynligt, da medlemmer, som af en eller anden grund forlader deres folketingsgruppe, har det med at klæbe til taburetten under henvisning til, at de er personligt valgt.  Arkivfoto: Bo Lehm

Hvis Aalborg-politikeren Theresa Scavenius, der nu er blevet ekskluderet fra Alternativets folketingsgruppe, skulle vælge helt at forlade Folketinget, vil hun blive afløst af Joachim Plaetner Kjeldsen fra Sennels. 

Det står klart på nuværende tidspunkt, hvor Theresa Scavenius ikke har meldt noget ud om sin politiske fremtid.  Ved Folketingsvalget 1. november 2022 fik Theresa Scavenius 1081 stemmer, hvilket var nok til et mandat i Nordjyllands Storkreds. Joachim Plaetner Kjeldsen fik næstflest nordjyske Alternativ-stemmer med 497, og derfor bliver det ham, der indtræder i Folketinget, hvis Scavenius nedlægger mandatet. 

Men det anser Plaetner, som med sin plads i Thisted Kommunalbestyrelse er et af partiets få kommunalpolitikere, ikke som en sandsynlig udgang på partistriden.

- Det har jeg egentlig ikke forholdt mig til. Jeg betragter mig først og fremmest som kommunalpolitiker.  Jeg kender ikke Theresa Scavenius personligt, men umiddelbart synes jeg ikke, striden om hende har noget med Alternativet at gøre og slet ikke vores politik. Det er et enkelt individ, der af en eller anden årsag er røget uklar med de andre i en grad, så det er kommet til et brud, siger Joachim Plaetner Kjeldsen.

Han forventer en snarlig afklaring på situationen i Folketinget.

- Vi holder et onlinemøde mandag aften, hvor hovedbestyrelsen og de personer, der er involveret i sagen, deltager. Da forventer jeg at blive klogere på, hvad der sker, siger Plaetner.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.