Kulturnat set med fantasiens øje

Pædagogstuderende fra UCN stod for det første tilbud under Børnekulturnatten i Thisthed

6
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Thor, Hulk, Spidergirl, Wonderwoman. Disse superhelte kunne man fredag møde hos UCN. Her er det Hulk - alias pædagogstuderende Jusuf Usto - der kæmper mod Shafi på 10 år. Har var på tur til UCN sammen med Julius, klassekammerat i 3. klasse på Østre Skole. Peter Mørk

THISTED:Mørket var ikke faldet på endnu. Overhovedet ikke.

Alligevel lykkedes det - med nedrullede gardiner og huleagtige miljøer - at skabe en vis natlig stemning hos pædagogerne på UCN i Thy Uddannelsescenter.

Her var der fredag eftermiddag tyvstart på Børnekulturnatten, den store dosis kultur i september for børn og barnlige sjæle i Thisted.

Den tidlige start var et godt tilbud - ikke mindst for de helt små, for hvem det måske kunne knibe med at holde sig vågen om aftenen. Og for andre så også en mulighed for at slå tiden ihjel.

Børnekulturnat

Børnekulturnatten blev fredag afviklet for 18. år i træk - i år med temaet "Fantasiens øje".

Efter den officielle åbning på Store Torv var der sjove, fantasifulde og måske lidt uhyggelige mange steder i byen.

Medarrangører var i år UCN, Thisted Børnefilmklub, KFUM/K, Thisted Kirke, Thy Teater, FDF, Museum Thy, Billedskolen i Thy, Thisted Bibliotek, Det Danske Spejderkorps samt Kulturtjenste Thy.

- Der var jo ikke andet nede i byen, så derfor tog vi herop, fortalte 11-årige Alberte, der var til børnekulturnat sammen med sin veninde Cecilie, der også er 11 år og går i Albertes parallelklasse på Tingstrup Skole. De to var dumpet ind i et kreativt værksted med masser af skrammel og brugte ting og sager på bordene - som kunne forvandles til noget nyt. Alberte og Cecilie gik i gang med at lave blyantsholdere af gamle konservesdåser, dekoreret med farvestrålende piberensere.

- Vi skal bare rundt i byen og have det sjovt, fortalte Cecilie.

Og at have det sjovt er, hvad Børnekulturnatten handler om - men helst på en fantasifuld måde. Overskriften for det hele lød i år "Fantasiens øje".

På UCN var det de nystartede pædagogstuderende, der stod for alle løjerne.

- Det er et godt projekt, når vi skal rystes sammen. Og så er det jo spændende at få det hele stablet på benene med få midler, fortalte en af dem, Karina Bech.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.