Redningsbåd sejlede ud: Flere kitesurfere i knibe

De seneste uger har redningsstationen i Hanstholm været alarmeret flere gange

Den hurtige redningsbåd LRB22 fra Hanstholm er sejlet ud flere gange de seneste dage efter meldinger om kitesurfere i knibe. Arkivfoto: Peter Mørk <i>Foto: Peter Mørk</i>

Den hurtige redningsbåd LRB22 fra Hanstholm er sejlet ud flere gange de seneste dage efter meldinger om kitesurfere i knibe. Arkivfoto: Peter Mørk Foto: Peter Mørk

HANSTHOLM:Kitesurfere - surfere, der drives frem med drage - har flere gange været i knibe de seneste dage. Både fredag og lørdag blev redningsstationen i Hanstholm alarmeret og sendte redningsbåden LRB22 ud for at hjælpe.

Fredag ved 15-tiden lød meldingen, at en kitesurfer var i nød ud for Klitmøller, men surferen kom dog selv i land, inden redningsbåden nåede frem.

Lørdag ved 16-tiden fik redningsstationen melding om, at en kitesurfer havde problemer ud for Hanstholm. En anden surfer fik dog reddet vedkommende i land, inden redningsbåden ankom.

Episoderne er ikke de eneste. De seneste tre uger har redningsbåden fra Hanstholm været kaldt ud til fem aktioner, hvor kitesurfere var i knibe.

- Det er primært kitesurfere, vi må hjælpe, når det gælder surfere, fortæller Morten Olsen, leder af redningsstationen i Hanstholm.

Nogle gange er kitesurfernes snore til dragen knækket, og så ligger surferne på deres board og har intet at padle med - ud over hænderne. Så kan strøm og vind føre dem længere ud.

Hvad er kitesurfing?

Kitesurfing er en vandsport, hvor udøveren benytter et lille sejlbræt (board) med fodstropper og finne.

Boardet trækkes gennem vandet - trukket af en styrbar, fritflyvende drage.

Læs mere her

Kilde: Wikimedia.org

Men selv om redningsstationen i Hanstholm har været alarmeret om kitesurfere i nød fem gange de seneste tre uger, er det alligevel ikke meget i forhold til det store antal surfere ved Vestkysten denne sommer.

En boom, som kan skyldes, at corona-pandemien har fået flere surfere fra både ind- og udland til at vælge Danmark som feriedestination, vurderer Morten Olsen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.