Teater om naturen: Unge laver forestilling til Limfjordsteatret åbningsfest i Thy

Ni unge i gang med et turboforløb, som søsætter det nye projekt UngKunstThy

Kirstine Houe (tv.) og Sofie Ringgaard er med på det ”turbohold”, som skyder Limfjordsteatrets UngThyKunst i gang. Foto: Kim Dahl Hansen Foto: Kim Dahl HansenGræssende køer og den sjældne sommerfugl ensiablåfugl er nogle af rollerne for de ni unge på ”turboholdet”, der åbner Limfjordsteatrets projekt UngThyKunst. <i>Foto: Kim Dahl Hansen</i>

Kirstine Houe (tv.) og Sofie Ringgaard er med på det ”turbohold”, som skyder Limfjordsteatrets UngThyKunst i gang. Foto: Kim Dahl Hansen Foto: Kim Dahl HansenGræssende køer og den sjældne sommerfugl ensiablåfugl er nogle af rollerne for de ni unge på ”turboholdet”, der åbner Limfjordsteatrets projekt UngThyKunst. Foto: Kim Dahl Hansen

Opdateret kl. 08:55 med faktaboks om Limfjordsteatrets åbningsfest.

THISTED:Det handler om sjældenheder som sommerfuglen ensiablåfugl og planten benbræk, der fik sit navn, fordi bønderne troede, at den gjorde køernes knogler skøre.

Både sommerfuglen og nogle af disse køer er med i forestillingen "Powered by nature", som en gruppe unge fra Thy lige nu indøver på livet løs sammen med Limfjordsteatret. Forestillingen bliver et af indslagene til Limfjordsteatrets fest den kommende weekend i anledning af, at teatret nu også er egnsteater for Thisted Kommune - med det tidligere Thy Teater ved Frederikstorv i Thisted som det lokale domicil.

Her skal Limfjordsteatrets forestillinger for børn og unge i fremtiden produceres. Men de unge får også mulighed for selv at skabe teater, og i den forbindelse er projektet UngKunstThy sat i søen.

Foreløbig har ni unge i alderen 14-21 år - otte piger og en enkelt dreng - meldt sig til et ”turboforløb”, som altså kulminerer under åbningsweekenden.

Ni unge er i gang med et "turboforløb", hvor de laver teater og det der ligner op til Limfjordsteatres åbning i Thisted i weekenden 11.-12. september. Foto: Kim Dahl Hansen <i>Foto: Kim Dahl Hansen</i>

Ni unge er i gang med et "turboforløb", hvor de laver teater og det der ligner op til Limfjordsteatres åbning i Thisted i weekenden 11.-12. september. Foto: Kim Dahl Hansen Foto: Kim Dahl Hansen

En af dem er 19-årige Sofie Ringgaard fra Skovsted, der lige har taget hul på et sabbatår, efter at hun blev handelsstudent i sommer. Hun har tidligere arbejdet med skuespil bl. a. på en efterskole - og glæder sig over, at der nu er udsigt til mere teater i Thisted:

- Jeg synes, vi har manglet både professionelt teater og teater, som unge kan være med til at skabe, siger hun.

Limfjordsteatret Lasse Popp medvirker i forestillingen. <i>Foto: Kim Dahl Hansen</i>

Limfjordsteatret Lasse Popp medvirker i forestillingen. Foto: Kim Dahl Hansen

15-årige Kirstine Ringgaard fra Snedsted, der kun har spillet teater en enkelt gang før, er også glad for muligheden for at prøve kræfter med denne kunstart:

- Og jeg føler, at det er gået rigtig godt. Faktisk bedre end forventet, siger hun.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

Holdet, der blev samlet første gang i begyndelsen af august, har selv skrevet det meste af forestillingen. Temaet var dog givet på forhånd, for Limfjordsteatret har besluttet, at UngKunstThy skal arbejde med natur og menneskets forhold til naturen i hele den kommende sæson, fortæller Pernille Nedergaard, skuespiller og undereviser i Limfjordsteatrets nye Thisted-afdeling - hvor hendes mand, Steen Haugesen, er kunstnerisk ansvarlig.

Limfjordsteatrets åbningsfest

Limfjordsteatret åbner på lørdag sit nye hus i Thisted med en åbningsfest, der bl. a. byder på ”skøre strømere” og ”vildvæsner” i gågaden, sidstnævnte skabt af 4. klasse fra Sennels. Desuden gadeteater ved Paolo Nani og Dansk Rakkerpak.

Om eftermiddagen er der officiel åbning af teaterhuset i Frederiksgade 5, hvor også forestillingerne ”Vildvæsner på scenen” og ”Powered by Nature” spiller. Sidstnævnte opføres tillige to gange søndag. Der kræves (gratis) billet til forestillingerne.

Et nyt projekt under UngKunstThy starter til oktober, og unge med lyst til at arbejde med teater, men også med billedkunst, musik, skrivning, film og animation, har stadig mulighed for at hoppe på.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.