Ups: Nyt norsk fiskefartøj ligger med bunden i vejret ud for Hanstholm

Det er uvist, hvorfor slæbebåden Egesund ikke kunne holde skibet på ret køl

Slæbebåden Egesund stod for opgaven med at få skibet fra Gdansk i Polen til Hvide Sande. Foto: Gunder Tande Sandersen/ ship-info.com

Slæbebåden Egesund stod for opgaven med at få skibet fra Gdansk i Polen til Hvide Sande. Foto: Gunder Tande Sandersen/ ship-info.com

HANSTHOLM:Et spritnyt norsk fiskefartøj vendte fredag morgen bunden i vejret cirka fem sømil ude fra Hanstholm. Fiskefartøjet var på slæb fra Gdansk i Polen til Hvide Sande, hvor det skulle gøres helt færdigt. Der har ikke været nogen redningsaktion forbundet med hændelsen, og der er udelukkende sket materiel skade. Det oplyser Svendborg Bugsering - NH Towage A/S, som ikke ønsker at udtale sig yderligere i sagen, da det bliver en forsikringssag mellem NH Towage A/S og ejeren af skibet.

Man har forsøgt at få skibet på ret køl - uden held.

Da fiskefaretøjet er et ’råt’ skib uden inventar, fiskegrej og anden udstyr, så ligger det let i vandet. Men hvad årsagen er til kæntringen i det ellers flotte vejr, er uvist.

- Der kan være rigtig mange grunde til, at det vælter rundt, så det tør jeg ikke udtale mig om, siger Morten Olsen, der er stationsleder på Redningsstationen i Hanstholm. Redningsstationen blev kontaktet, da en dykker henvendte sig.

- Men i denne corona-tid involverer vi os ikke i den type opgaver. Vi laver kun SAR-opgaver - altså nødudkald, siger stationslederen.

Fiskefartøjet er ikke til fare for skibsfarten, da det stadig er på tov.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden