Verden samles til surf- og filmfestival i Klitmøller

Rekordmange film vil med på anderledes festival i Cold Hawaii-hovedstaden

Alicja Cupial er festivalchef og idékvinde bag den anderledes filmfestival i Klitmøller. <i>Foto: Cecilia Samsson</i>

Alicja Cupial er festivalchef og idékvinde bag den anderledes filmfestival i Klitmøller. Foto: Cecilia Samsson

KLITMØLLER: Thy indtages af filmmagere fra hele verden og landets bedste surfere, når Cold Hawaii Surf- & Filmfestival presented by California Wines finder sted i weekenden 12.-14. maj 2022.

Flere end 40 film er blevet screenet og niveauet har været så højt, at ikke færre end 22 af de indsendte film, vises på det store lærred i Kassehuset i Klitmøller. Udover film afvikles også et stop på Danish Surf Tour - DM i Surfing, der tiltrækker landets bedste surfere ligesom der også bydes på talks og koncerter.

- Det er lykkedes at skabe en anderledes filmfestival, der også giver genlyd ude i verden. Det har vi set i år, hvor vi har fået rekordmange film ind til udvælgelse, og det er med til at sætte Thy på den kulturelle verdenskort på en anderledes måde, siger Festivalchef Alicja Cupial i en pressemeddelelse.

Det er hende, der fik ideen til filmfestivalen tilbage i 2015.

De mange film bedømmes af en fagjury, der tæller kulturpersonligheder men også film, der er kulturbærere i Thy.

Juryen består af Demi Taylor (Filmproducer, forfatter, surfer og festivalchef af London Surf Film Festival), Angelina Owino (Fotojournalist og prisvindende dokumentarfilmskaber), Martin Sindal La Cour (Filmfotograf), og filminstruktøren Magnus Sandvad Thorhauge, der havde debutpremiere tidligere på året med den roste og prisvindende kortfilm ”Anker”, og er drivkraften bag initiativet Filmnetværk Thy. Magnus er også en del af Kulturrummet i Thisted.

- Filmfestivalen har surf som omdrejningspunkt, og derfor er det også vigtigt, at juryen har indsigt i surf, men også i kultur og/eller film på den ene eller anden måde, påpeger Alicja Cupial.

Juryen og publikum uddeler i alt ni priser i løbet af prisfesten lørdag aften.

Juryen og publikum uddeler i alt ni priser i løbet af prisfesten lørdag aften. <i>Foto: Cecilia Samsson</i>

Juryen og publikum uddeler i alt ni priser i løbet af prisfesten lørdag aften. Foto: Cecilia Samsson

Som noget særligt, kommer der en koreansk-tema eftermiddag lørdag, hvor der vil vises fire sydkoreanske surffilm.

- Det gør vi, da filmene på mange måder minder om den udvikling, Klitmøller har været igennem i forhold til, hvad surf har givet byen og de dilemmaer, der har været undervejs, fortæller Alicja Cupial.

Udover film er der masser af andre ting på programmet.

Åbningsfilmen er "Ride a Wave", der blandt andet beskriver den 14-årige surfer Ben Largs forhold til sine forældre og de udfordringer familien går igennem i forbindelse med sønnens passion for big wave surfing, der ikke er helt ufarligt. Efter filmen afvikles en talk med Susanne Steinfath, Marianne Storm og Mads Bjørnå Nielsen, der alle har børn, der surfer på højt nationalt og internationalt niveau, fortæller Alicja Cupial.

Herudover byder programmet også på koncert med det nye spirende, prisnominerede band BA Balance, trash-art konkurrencen for børnene og surfkonkurrencen Danish Surf Tour - DM i Surf 2022 med landets bedste surfere.

Man kan finde hele programmet på www.coldhawaiifilmfestival.com, hvor de sidste billetter også er sat til salg.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.