Tillidsmand: Større afstand til borgerne

Den nye politistruktur går ud over nærheden, mener fællestillidsmand, der dog også ser gode ting i strukturen

Jesper Ramsing
Jens Jørgen Møller Nielsen, fællestillidsmand for de nordjyske poiltibetjente. Arkivfoto: Bente Poder
Nordjylland 3. oktober 2016 15:17 - Opdateret 3. oktober 2016 15:17

NORDJYLLAND: - Med den nye politistruktur har man fjernet sig mere fra borgerne.

Sådan beskriver fællestillidsmand Jens Jørgen Møller Nielsen den nye struktur for Nordjyllands Politi. Omvendt har han forståelse for, at ledelsen har prioriteret, som de har gjort, efter at politikerne på Christiansborg har ønsket fokus på andre opgaver.

- Jeg anerkender præmissen, der er blevet udstukket fra øverste sted om en anden prioritering af opgaverne, og at der derfor ikke er mandskab til det hele, siger han.

Større afstand

Fællestillidsmanden er dog ikke i tvivl om, at afstanden mellem politi og borgere bliver større.

- Det er rundt regnet 40 mand, der bliver fjernet fra det nærlokale. Dermed fjerne man jo også følelsen af, at man kender den lokale betjent og det lokalkendskab, der følger med, siger Jens Jørgen Møller Nielsen der dog ikke tror, at borgerne kommer til at mærke at politiet er længere væk i akutte situationer.

I praksis er det allerede sådan, at patruljevognene bliver sendt ud fra Hjørring, Frederikshavn, Hobro eller Aalborg. Kun i særlige tilfælde kan vagtcentralen trække på nærstationerne - de såkaldte sekundære beredskab - og kun i dagtimerne.

Også forbedringer

Fællestillidsmanden ser dog også forbedringer i den nye struktur. Blandt andet vil de forebyggende arbejde blive bedre, mener han.

- Fremover vil der være faste medarbejdere tilknyttet kommunerne, så det forebyggende arbejder bliver måske bedre, siger han.

Derudover ser han også fordele ved, at beredskabet bliver større. Det er nemlig meningen, at der skal laves mere sagsbehandling i beredskabet.

- Det betyder, at betjentene skal følge sagerne længere på vej, og på den måde får de mere ejerskab over sagerne, siger han.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...