Tilskud til ældreidræt

Frode Thule Jensen vil fremme sundheden hos borgerne i Frederikshavn Kommune

Frode Thule Jensen vil arbejde for mere sundhed.

Frode Thule Jensen vil arbejde for mere sundhed.

SUNDHED:I sundhedsudvalget arbejder vi på at fremme sundheden blandt alle borgere i Frederikshavn Kommune. Det sker bl.a. ved, at udvalget har en pulje til at støtte idræt for ældre over 60 år. Fordelingen af tilskuddet er overladt til Ældreidrættens Samvirke. Fordelingen af tilskuddene er reguleret af de vedtægter, der er for Ældreidrættens Samvirke, og som skal godkendes af sundhedsudvalget. Ældreidrættens samvirke har nu fremsendt forslag til nye vedtægter.

Heraf fremgår i §3, nr. 7: ”For at blive godkendt som ældreidrætsforening eller klub skal foreningen eller klubben helt og aldeles være en selvstændig forening, og ikke på nogen måde være en underafdeling af en anden forening hvad tænkes kan. ” I stk. 2 fremgår desuden at: ”Bestyrelsesmedlemmerne skal alle være fyldt 60 år eller førtidspensionist.”

Det kan jeg ikke støtte. Tværtimod mener jeg, der er brug for at flest mulige foreninger kan søge støtte til at udbyde ældreidræt. Jeg mener specielt, at det er oplagt at lade underafdelinger af de eksisterende foreninger udbyde ældreidræt fremfor, at der skal oprettes selvstændige ældreidrætsforeninger. Det nye forslag vil medføre, at alle lokalområder skal have både en idrætsforening for ældre og en for unge. Begge foreninger vil skulle godkendes og have deres regnskab godkendt i forvaltningen. Et helt unødvendigt bureaukrati! Men hvad der er værre: Fællesskabet mellem unge og ældre forhindres. Jeg hører til dem, der ser en ressource i de ældre, en ressource der kan være til stor gavn i idrætsforeninger for børn og unge.

Specielt for de mindre bysamfund, hvor man traditionelt set samler foreningslivet i en fælles borger- og idrætsforening, vil det være et kæmpe problem at finde frivillige til at etablere og drive en ældreidrætsforening. Resultatet vil blive, at der ikke udbydes ældreidræt uden for de 3 største byer i kommunen.

Man burde måske overveje at hæve grænsen på 60 år, i dag er der jo mange på 60 år, der har arbejde og dermed en god løn.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.