Togtrafik i Himmerland stoppes i tre uger

DSB indsætter busser mellem Hobro og Aalborg, mens tunnelarbejde i Skørping finder sted

Peter Witten
Jernbaneoverskæringen her i Skørping nedlægges og erstattes med en vejtunnel. Foto: Lars Pauli
EMNER 25. juni 2014 07:55

NORDJYLLAND: Fra 14. juli og tre uger frem stoppes al togtrafik på strækningen mellem Hobro og Aalborg.

Det skyldes, at Banedanmark nedlægger jernbaneoverskæringen i Skørping og i stedet etablerer en vejtunnel under jernbanen. Desuden etableres ny adgang til perronerne på stationen i Skørping.

Mens arbejdet står på, vil DSB fragte passagerer i busser mellem Hobro og Aalborg, i begge retninger. Og det vil ske i sommerferieperioden fra mandag 14. juli frem til mandag 4. august.

I alt tre jernbaneoverskæringer skal nedlægges på strækningen mellem Hobro og Aalborg, nemlig også overskæringerne ved Svendstrup og Ellidshøj. De to overskæringer erstattes af vejbroer, og det arbejde vil foregå senere, oplyser Banedanmark.

Nedlæggelsen af jernbaneoverskæringerne skal gøre det muligt at hæve toghastigheden mellem Hobro og Aalborg. I dag må tog køre op til 120 km/t på strækningen, men på sigt skal hastigheden sættes op til 160 km/t for at forkorte rejsetiden. Det ventes dog først at kunne ske fra 2018, blandt andet fordi der skal etableres nyt signalanlæg.

Hvis man skal med tog fra Aalborg og videre til Aarhus, eller længere, må man ikke kun skifte mellem tog og bus i sommerferietiden. Allerede fra 28. juni og frem til 17. august ændres køreplanerne, da banegården i Aarhus skal tilpasses en kommende letbane, oplyser DSB.

De ændrede køreplaner vil blandt andet kunne ses på rejseplanen.dk.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...