Træpiller slukker gassen i Astrup

Astrup Kraftvarmeværk forventer at tage træpillekedel i brug til september, hvorefter kun otte procent af varmen leveres af dyr naturgas

Astrup Kraftvarmeværk får snart tilføjet en silo på 70 kubikmeter til træpiller og en 20 meter høj, ny skorsten.

 Arkivfoto: Michael Koch

Astrup Kraftvarmeværk får snart tilføjet en silo på 70 kubikmeter til træpiller og en 20 meter høj, ny skorsten. Arkivfoto: Michael Koch

ASTRUP:Astrup Kraftvarmeværk agter til september at byde den nye fyringssæson velkommen med en spritny træpillekedel.

På værkets hjemmeside forventer bestyrelsen nemlig at melde klar i uge 35, og så kan de 167 hårdtprøvede varmeforbrugere ellers begynde at fable om, hvor meget billigere varmeregningen mon fremover bliver.

Den 1 megawatt kraftige pillekedel til 2,7 millioner kroner skal nemlig levere cirka 92 procent af den fremtidige varme i Astrup.

Og som hjemmehørende på landets top 35 over barmarksværker med de dyreste varmeregninger har forbrugerne i Astrup reelt haft frit spil til at vælge en alternativ energikilde leverandør til HMN Naturgas dyre, olieprisafhængige naturgas.

Valget faldt på en 70 kubikmeter træpillekedel med en ny, 20 meter høj, skorsten, og forleden blev projektet formelt godkendt af udvalget for teknik og miljø.

Den vil koste et sted mellem 17.000 og 18.000 krone pr. husstand i en tid med historisk lave renter og afvikling over 30 år.

Gælden til den gamle gaskedel er betalt i 2014.

Projektansøgningen skal dog lige en tur omkring byrådet, som - skal - sige ja.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.