Trappeejer efterlyses

Strandtrappen ud for Klitbakken i Lønstrup er for øjeblikket usikker. Ejeren skal holde den i forsvarlig stand, men det er uvist, hvem det er.

Der er spærret af ved trappen ved Klitbakken i Lønstrup. Den er usikker, ligesom det er usikkert, hvem der ejer den. Privatfoto

Der er spærret af ved trappen ved Klitbakken i Lønstrup. Den er usikker, ligesom det er usikkert, hvem der ejer den. Privatfoto

LØNSTRUP:Én af trapperne ned ad skrænterne til stranden i Lønstrup er blevet spærret. Det drejer sig om trappen med Sønderklit og Klitbakken, som har mistet et trin og forekommer at være i dårlig stand.

Hjørring Kommune har skyndt sig at sætte advarselskilte på såvel dansk som tysk op ved trappen, så ingen risikerer at komme til skade.

Det er trappens ejer, der skal holde trappen i forsvarlig stand. Problemet er imidlertid, at det er usikkert, hvem der ejer trappen, der blev sat op i 2005.

Kommunen kontaktede Lønstrup Borgerforening, der i kommunens papirer er registreret som ejer af trappen.

Men formanden, Anders Dahl, vil ikke kendes ved trappen.

- Jeg har aldrig hørt om, at den skulle tilhøre borgerforeningen. Vi har ingen papir på, at vi skulle eje den trappe, og nu har jeg spurgt nogle af de tidligere bestyrelsesmedlemmer, og de kan heller ikke erindre det. Det er ikke Borgerforeningens jord, trappen står på, men muligvis har vi givet tilskud til den, da den blev sat op, siger Anders Dahl.

Hjørring Kommune har iværksat en undersøgelse, der skal finde frem til trappens ejer.

Langs kysterne i Hjørring Kommune er der en lang række strandtrapper, der skal hjælpe borgere og turister ned og op fra stranden. Langt de fleste er private - typisk ejet af en grundejerforening. Tidligere fik de private ofte tilskud fra kommunen, men siden 2009 har det været slut med det.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.