Tredje generation klar i kulissen på Suderbovej

50 år med flytning, udvidelser og endnu et generationsskifte hos A.T. Pejse, Skov og Havecenter

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

FREDERIKSHAVN:50 år med flytning, udvidelser og nu generationsskifte for tredje gang.

Det er de faglige kendsgerninger for A. T. Pejse, Skov og Havecenter på Suderbovej 8 i Frederikshavn. Firmaet blev under navnet Auto- og Traktorkompagniet startet den 1. april 1965 i beskedne lokaler på Barfredsvej 9 i Frederikshavn i et samarbejde mellem Oskar Laustsen og John Pedersen.

Dengang med salg og reparation af landbrugsmaskiner og biler.

- Det var arbejdsmæssigt en hård tid. Arbejdsdage på 10 til 12 timer og reparationsvagter hver eneste dag i høsten. Det var svært at være selvstændig og have familie, husker den nu 75-årige Oskar Laustsen, der er uddannet landsbrugsmekaniker.

Den grønne sektor

Gennem årene blev forholdene på Barfredsvej for trange og i slutningen af 1972 byggede Oskar Laustsen og John Pedersen, som de første i det nye industriområde i vestbyen, 580 kvadratmeter under tag. Siden er virksomheden gennem årene udvidet flere gange blandt andet med store udstillingslokaler og en stor lagerhal i takt med, at virksomheden mere og mere har satset på brændeovne og haveredskaber til den såkaldt grønne sektor.

Gik på pension

I 1994 ønskede John Pedersen at trække sig ud af firmaet, hvorefter Oskar Laustsens søn, den nu 52-årige Per Laustsen, der er uddannet lastvognsmekaniker, blev optaget som kompagnon.

Han overtog hele firmaet i 2005, da hans far lod sig pensionere uden dog helt at trække sig tilbage.

- Jeg er glad for at være stoppet, siger Oskar Laustsen, og jeg er ovenud tilfreds med den måde, firmaet bliver drevet videre på. Meget er forandret, men vi skal ikke sammenligne den gang og nu. Tiderne er forandret. Det må jeg også acceptere.

Webshop

- Han har aldrig kunnet holde sig væk, siger Per Laustsen med et smil, mens Oskar Laustsen hurtigt svarer, at han bestemt ikke blander sig i den daglige drift. Han nyder at komme til kaffe i frokoststuen og følger naturligvis stadig med i, når sønnesønnen Anders Laustsen på 28 år snakker om, hvad han mener om firmaets fremtid og lægger nye ideer på bordet.

Han skal blande sig

- Og selvfølgelig skal han blande sig, siger både farfar og far.

Anders Laustsen er nemlig uddannet i firmaet, og her i begyndelsen af 2015 er han som tredje generation indtrådt som kompagnon.

- Vi skal som hidtil følge med udviklingen inden for vores branche, siger han, og i den forbindelse er vi ved at undersøge om der er et marked for at etablere en Webshop.

A. T. Pejse, Skov og Havecenter vil markere jubilæet med forskellige aktiviteter omkring 1. april.

Ikke mindst fordi, som Oskar Laustsen udtrykker det: Nu om dage hører det efterhånden til sjældenhederne, at også tredje generation optages i et firma.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.