Elling

Vandt kampen over vandmasserne

Omfattende indsats med masser af mandskab og materiel har givet bonus

8
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Der kæmpes med vandmasserne. Foto: Henrik Bo

ELLING:Skrækscenariet var en gentagelse af den voldsomme oversvømmelse i oktober 2014 med massive ødelæggelser til følge.

Så der blev sat massivt ind, da der søndag formiddag var risiko for, at Elling Å endnu en gang ville gå over sine bredder.

Nordjyllands Beredskab tilkaldte assistance fra Beredskabsstyrelsen, og sammenlagt havde de hele 40 mand i Elling nord for Frederikshavn sammen med en del materiel og ikke mindst pumper.

Først på eftermiddagen kunne der så meldes om, at situationen var stabil.

- Vi føler, at vi har styr på det. Vandstanden stiger ikke mere, men vi følger selvfølgelig situationen meget nøje, fortalte vicepolitiinspektør John Henriksen søndag eftermiddag fra en kommandostation (KSN) i Aalborg.

Der kæmpes med vandmasserne. Foto: Henrik Bo

Der kæmpes med vandmasserne. Foto: Henrik Bo

Som KSN-leder havde han løbende kontakt med beredskabet, beredskabsstyrelsen og Falck. Til stede i Elling var også Hjemmeværnet, som hjælper med afspærringer.

- Der er ikke vand på vejene nogen steder, så færdslen har ikke været generet, fortalte John Henriksen.

Søndag eftermiddag var der så megen ro på, at han kunne konstatere, at omfanget ikke er som dengang i 2014.

- Det er klart, at der var bekymring for en tilsvarende situation, og derfor blev alt sat ind for at undgå det, siger John Henriksen.

Ved 16.45-tiden oplyste politiet så, at der ikke var forventning om oversvømmelser. Der var stadig meget vand i området, men der var fortsat kapacitet til at håndtere det.

Indsatsen forventes først afsluttet mandag.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.