Politik

Venstre er klar med Søren Gades afløser

45-årig direktør er klar til at tage over for stemmesluger. Han kender Venstres næstformand Kristian Jensen

Thomas Thomsen vil gerne være folketingskandidat i Aalborg Vestkredsen. Foto: Louise Dybbro, Blueroom

Thomas Thomsen vil gerne være folketingskandidat i Aalborg Vestkredsen. Foto: Louise Dybbro, Blueroom

AALBORG:Så har Venstre i Aalborg Vestkredsen fundet fhv. forsvarsminister Søren Gades afløser som folketingskandidat. Efter måneders søgen - og efter at den kandidat, som bestyrelsen før jul havde indstillet, trak sig igen - indstiller bestyrelsen nu, at den 45-årige direktør Thomas Thomsen fra Aalborg opstilles som folketingskandidat senere på måneden.

Næstformand i bestyrelsen Mads Sølver Pedersen glæder sig over, at man har fundet en yngre erhvervsmand, der vil stille op.

- Thomas har en god alder og en god profil, siger næstformanden om kandidaten, der i en pressemeddelelse betegnes som en ”farverig nordjysk erhvervsmand”.

Thomas Thomsen stammer fra Hvide Sande og har tidligere, mens han var aktiv i Venstres Ungdom, siddet i byrådet på hjemegnen, i Holmsland Kommune, ligesom han dengang var opstillet til Folketinget her. Han har i ungdomsårene arbejdet sammen med Kristian Jensen, der i dag er finansminister og næstformand i Venstre. Og det er angiveligt blandt andet på opfordring fra ham, Thomas Thomsen har valgt at sige ja til kandidaturet.

I Aalborg er han administrerende direktør og partner i reklamebureauet Konxion. Han sidder desuden i bestyrelsen for ErhvervNorddanmark og er formand for Fonden for Entreprenørskab i Nordjylland.

Fhv. lærer Ole Friis, 70 år, var i december på vej til at blive opstillet i kredsen, efter at Søren Gade havde valgt at satse på en plads i Europa-Parlamentet. Inden opstillingsmødet trak Ole Friis sig imidlertid. Han forklarede, at han havde sagt ja til at stille op for at hjælpe bestyrelsen, men at det hele tiden havde ligget i kortene, at var der udsigt til at finde en anden stemmesluger efter Søren Gade, skulle Ole Friis vige pladsen. Det var der nu tegn på, lod han og bestyrelsen dengang forstå.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst