Ikke-vaccinerede turister kan nu igen komme til USA

USA dropper vaccinekrav til internationale rejsende, og dermed kan ikke-vaccinerede rejse til landet igen.

Har man som ikkevaccineret mod covid-19 drømt om at se det verdensberømte Grand Canyon i den amerikanske delstat Arizona, åbner muligheden sig nu igen. (Arkivfoto). <i>John Locher/Ritzau Scanpix</i>

Har man som ikkevaccineret mod covid-19 drømt om at se det verdensberømte Grand Canyon i den amerikanske delstat Arizona, åbner muligheden sig nu igen. (Arkivfoto). John Locher/Ritzau Scanpix

Har man gået og drømt om en ferie til USA, men ikke har kunnet komme afsted, fordi man ikke er blevet vaccineret mod covid-19, er der nu håb i sigte.

Fra midnat natten til fredag dropper landet nemlig kravet om, at internationale rejsende skal kunne fremvise dokumentation for vaccination mod sygdommen.

Det skriver Det Hvide Hus i en pressemeddelelse.

- Siden januar 2021 er antallet af covid-19-dødsfald faldet med 95 procent, og antallet af indlæggelser faldet med næsten 91 procent. Globalt set er antallet af covid-19-dødsfald det laveste, det har været siden starten på pandemien, skriver Det Hvide Hus.

USA's turismeindustri led et alvorligt slag, da coronaviruspandemien lagde landet i et jerngreb i 2020.

Tal fra USA's handelsministerium viser, at landet i 2019 havde knap 80 millioner internationale besøgende. I 2020 faldt det med mere end 75 procent til 19,2 millioner besøgende.

I takt med at USA i løbet af 2021 fik vaccineret størstedelen af sin befolkning mod covid-19, begyndte antallet af internationale besøgende at stige igen.

I 2022 havde landet 51,8 millioner. Det var mere end en fordobling fra 2020, men stadig et godt nøk under de 79,4 millioner internationale besøgende, der kom til landet i 2019.

Sammen med kravet for internationale rejsende droppes og en række andre vaccinationskrav. Det gælder blandt andet statslige ansatte og underleverandører til staten.

Også for ansatte på offentlige plejehjem og hospitaler droppes vaccinationskravet.

- Mens vaccination stadig er en af de vigtigste redskaber til at fremme sundhed og sikkerhed for medarbejdere og fremme effektiviteten på arbejdspladser, er vi nu i en anden fase af vores pandemirespons, hvor disse foranstaltninger ikke længere er nødvendige, skriver Det Hvide Hus.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden