23-årig begik to røverier på 15 minutter: Jeg havde narkogæld

Brugser i Himmerland udsat for røverier samme dag

Den unge mand stak af efter røveriforsøget i Hornum, men kort tid efter begik han røveri mod Dagli'Brugsen i Overlade. Arkivfoto: Lars Pauli

Den unge mand stak af efter røveriforsøget i Hornum, men kort tid efter begik han røveri mod Dagli'Brugsen i Overlade. Arkivfoto: Lars Pauli

HIMMERLAND:En 23-årig mand blev torsdag ved Retten i Aalborg idømt halvandet års fængsel for røveri og røveriforsøg mod Dagli'brugser i Himmerland.

Det hele foregik om eftermiddagen 26. februar. Først kl. 14.30 i Dagli'Brugsen i Hornum, hvor den 23-årige viste en attrap-pistol frem i forsøg på at true sig til penge.

Det lykkedes ikke, og kun omkring et kvarter senere gik den unge mand ind i Dagli'Brugsen i Overlade, hvor han truede ekspedienten til at udlevere knap 10.000 kr.

Den 23-årige blev dog anholdt en halv times tid senere. Det skete i nærheden af Overlade, hvor politiet stoppede ham i bil og fandt både pengene fra røveriet og attrap-pistolen, en såkaldt hardball-pistol, der kan skyde med små plastikbolde.

Dagen efter blev den 23-årige varetægtsfængslet, og det har han været lige siden. Han skal fortsat sidde fængslet, indtil straffen kan afsones i et fængsel.

Røveriforsøget og røveriet 26. februar skete kun en uges tid efter, at den 23-årige var blevet løsladt fra afsoning af en anden røveri-straf.

I Retten i Aalborg torsdag sagde manden, at han havde fået narkogæld i fængslet - derfor begik han igen røveri for at skaffe penge.

Han erkendte røveriet og røveriforsøget, men mener, at straffen på halvandet års fængsel er for hård.

Derfor ankede han straks dommen til landsretten i håb om en mildere straf, oplyser anklager Torben Kauffmann fra Nordjyllands Politi.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.