Hædret for tro tjeneste i hjemmeværnet

Efter mere end 40 år overlader veteran-trio det dog nu til de unge at løbe stærkt

De tre vesthimmerlandske hjemmeværnsjubilarer, fra venstre Bjarne Aarup Jensen, Kaj Nielsen og Jens Kristian Andersen. Privatfoto

De tre vesthimmerlandske hjemmeværnsjubilarer, fra venstre Bjarne Aarup Jensen, Kaj Nielsen og Jens Kristian Andersen. Privatfoto

Tre frivillige hjemmeværnssoldater i Vesthimmerland er netop blevet hædret for tro tjeneste i værnet igennem mange år.

De tre jubilarer kan alle se tilbage på hhv. 40 og 50 års virke i hjemmeværnet og har således været med lige siden den kolde krigs dage.

- Årsagerne til at melde sig til Hjemmeværnet er mange, men netop de mange hændelser op igennem 60’erne, 70’erne og 80’erne frem til Berlinmurens fald og opløsningen af Warszawapagten, fik mange til at melde sig og dermed vise forsvarsvilje, konstaterede major og næstkommanderende i Hærhjemmeværnsdistrikt Nordjylland, Klaus Billenstein, i sin tale til de tre jubilarer i Vesthimmerland.

Gennem de seneste 40 år har de tre jubilarer endda alle været en del af den samme gruppe.

- Vi startede sammen i en kampgruppe i hjemmeværnskompagni 1328, men dengang var vi jo også lidt yngre, fortæller Jens Kristian Andersen med et stort smil.

- I dag er vi samlet i en forsynings- og forplejningsgruppe, hvor vi sørger for logistikken for de unge, så de kan koncentrere sig om at løbe stærkt.

- I den tid vi har været i Hjemmeværnet er der sket en stor udvikling. Da vi startede var uddannelse og øvelser slet ikke så organiserede, som de er i dag. Der stilles helt andre krav til soldaterne i dag, hvilket på mange måder er godt, fortæller Kaj Nielsen.

- Der er meget mere struktur og seriøsitet, men det forventer de unge også.

Forsynings- og forplejningsgruppen er en del af Hjemmeværnskompagni Vesthimmerland, der også består af en bevogtningsdeling og en motoriseret overvågningsdeling.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.