Løgstør hjem for ny redningsstation

Liv i Løgstørs gamle lodsstation - og den skal bemandes med frivillige

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Den nye redningsstation i Løgstør skal bemandes med frivillige. Arkivfoto

LØGSTØR:I den centrale del af Limfjorden medfører grundstødninger, motorstop, kollisioner eller en havareret båd hvert år situationer, der ofte kan udvikle sig til livstruende situationer.

Men nu er hjælpen på vej.

Fra sommeren 2019 etableres der nemlig en redningsstation i Løgstør under Dansk Søredningsselskab (DSRS).

Redningsstationen er et længe ønsket tiltag - ikke mindst fra det der tidligere hed Søværnets Operative Kommando - nu kaldet JRCC. Assistance til fritidssejlere, der har behov for hjælp i situationer på søen, er nemlig i stigning.

I 2016 foretog DSRS 362 aktioner på landsplan. Det tal voksede til 424 aktioner i 2017, mens man i 2018 allerede er oppe på 657 udførte aktioner.

Den nye redningsstation får base i Løgstørs gamle og ikoniske lodsstation fra 1902 og vil blive bemandet af frivillige.

Initiativgruppen, der består af kræfter fra Løgstør Bådelaug, den lokale havnefoged, frivillige i det tidligere Løgstør beredskab og Limfjordsmuseet er i fuld gang med at rekruttere frivillige redningsmænd i lokalområdet.

Grundtanken i DSRS er, at organisationen bidrager med redningsbåd og drift af redningsstationen, mens man lokalt bidrager med mandskabet.

Mens arbejdet med at få bemanding på plads er i fuld gang, så er redningsbåden allerede på vej.

Løgstørstationen får en af DSRSs mest sødygtige redningsbåde i form af en seks meter åben båd med en vægt på knapt tre tons.

Båden har indbygget en ekstra brændstoftank i forenden, så aktionsradiussen bliver stor.

Redningsbåden er udstyret med en dieselmotor på 200 hk og med en hastighed på knapt 20 knob er der tale om et særdeles hurtigtgående fartøj.

Kombinerer man dette med redningsstationens udrykningstid på kun 20 minutter kan fremtidens havarister godt forvente, at hjælpen - fra sommeren 2019 - vil være hurtigt fremme.

Det er styregruppens umiddelbare vurdering, at man vil kunne dække rednings - og bugseringsopgaver i hele Løgstør Bredning i vest og fravandet frem til Gjøl i øst.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.