annonce

Ejendomsmægleren er kun sælgers mand

Mange overser, at ejendomsmægleren kun er sælgers mand, og det blev endegyldigt understreget af en lovændring i 2015.

Siden starten af 2015 er ejendomsmægleren nemlig kun forpligtet overfor sælger. Tidligere har mægleren også haft pligter i forhold til køber, men med lovændringen er mægleren ikke længere pålagt at oplyse om for eksempel K3’ere i tilstandsrapporten.

”Vores oplevelse er klart, at mange overser lovændringen, og i sidste ende løber man derfor en risiko for at gøre en decideret dårlig handel. Det er derfor ekstra vigtigt, at man med den ændrede lovgivning forholder sig kritisk overfor sælger”, fortæller boligadvokat Henrik Baastrand fra Hviid Advokater.

Skal tydeliggøre ansvaret

Lovændringen er lavet for mere klart at definere ejendomsmæglerens ansvar, men den betyder altså, at man bør være ekstra opmærksom, når man køber bolig. Mægleren har godt nok altid primært været sælgers mand, men det er blevet entydigt tilfældet med lovændringen.

Derfor er der også kommet ekstra fokus på behovet for at have en boligadvokat tilknyttet, når man køber bolig.

”Men selv blandt dem, vi bliver kontaktet af, oplever vi ofte, at de betragter mægleren som en repræsentant for både sælger og køber. Men med lovændringen fra 2015 er mægleren altså gået fra stort set kun at være sælgers mand, til nu udelukkende at være det”, forklarer Henrik Baastrand.

Boligadvokaten sikrer dig som køber

Boligadvokaten vil hjælpe med at se kritisk på handlen set fra køberens synspunkt, og derfor er man sikker på at have fået rådgivning fra en fagperson, der kun fokuserer på købers interesser. Der bliver blandt andet set på tilstandsrapport, vilkår for handlen og alle de dokumenter, der vedrører såvel handel som bolig.

”Ofte kan vi bidrage til, at eventuelle problemer bliver løst. Det gør vi i dialog med mægleren, der har fokus på sælgers interesser. På den måde kan vi ofte sikre køber mod at løbe risikoer, der via en fornuftig aftale kan undgås. I værste fald kan vi også hjælpe køber helt ud af handlen, hvis det viser sig, der er detaljer, som mægleren ikke har gjort køber opmærksom på, og som får køber til at se det som en dårlig handel”, forklarer Boligadvokat Henrik Baastrand.

Har man skrevet under på handlen, kræver det dog, man har fået skrevet advokatforbeholdet ind i købsaftalen – det er derfor en rigtigt god idé at have det med i købsaftalen, da det sikrer, at advokaten kan hjælpe dig ud af handlen, hvis der skulle være problemer.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden


;