annonce

Aflastning af den offentlige sundhedssektor

Det er ingen hemmelighed, at Danmarks sundhedssektor er under pres, der særligt skyldes manglen på varme hænder. Mange ønsker politisk handling fra Christiansborg, men der kommer også stigende fokus på den private sektor, og hvordan den faktisk kan aflaste den offentlige sundhedssektor, som du kan læse mere om her.

Private virksomheder kan aflaste den offentlige sundhedssektor <i>-</i>

Private virksomheder kan aflaste den offentlige sundhedssektor -

Opsøg de private udbydere

Hvis man står med en sportsskade, og det lokale lægehus ikke kan hjælpe med problemet, bliver man ofte opfordret til at finde en privat fysioterapeut. Bor man i Aarhus, kan man med fordel finde fysioterapeuter i Aarhus, der kan hjælpe med skaden.

På denne måde kan man få den rette hjælp det rette sted, så den offentlige sundhedssektor ikke overbelastes mere end højst nødvendigt, for der er grænser for, hvor meget en læge kan gøre i forhold til en fysioterapeut, når det kommer til kroppens muskler og knogler.

Finansieringen af de varme hænder

Danmarks befolkning ældes, og når der kommer flere ældre i samfundet, vil man ofte have behov for flere varme hænder. Men der er dog mange mennesker, der ikke ønsker at arbejde for den offentlige sundhedssektor grundet de ringe arbejdsvilkår.

Debatten lyder, at lønnen simpelthen ikke rækker, og hvis lønnen ikke er rimelig, er det sværere at få og fastholde det personale, man har brug for. Dette resulterer i lange ventetider og mange mennesker, der ikke får den hjælp, de har brug for. Det kan derfor betale sig at finde hjælpen et andet sted, for eksempel hos en privat virksomhed. Det koster selvfølgelig mere at få hjælp fra den private sektor, men ventetiden er langt kortere, og man får en behandling, hvor der er fokus på ens behov, og de spørgsmål man måtte have.

Forslag til politisk handling

Der er ingen tvivl om, at der er et problem, når det kommer til den offentlige sundhedssektor, som den private sektor heldigvis kan imødekomme i nogle tilfælde. Når det er sagt, er der dog nogle måder, hvorpå man kan ændre vilkårene for ansatte i den offentlige sektor, så det bliver mere attraktivt at være offentligt ansat.

For det første kan man hæve lønnen, som selvfølgelig er lettere sagt end gjort. Derudover kan man tilbyde kortere arbejdsdage og mere ferie, så der er en lavere risiko, for at de ansatte bliver stressede og udbrændte på sigt.

I nogle tilfælde er private virksomheder i stand til at aflaste den offentlige sundhedssektor. Når det er sagt, er det offentlige dog under et massivt pres, og der er flere tiltag, der er nødvendige for at forbedre vilkårene for landets sundhedspersonale.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden


;