annonce

Afslappet fodtøj i en moderne kontekst

Hjemmesko er ikke kun praktisk fodtøj til indendørs brug. Det er lig med hygge og er for mange en del af det ritual, der foregår, når man træder ind ad døren og holder fri. Derfor skal hjemmesko først og fremmest være rare at have på – og tidligere har det været på bekostning af udseende og stil.

tøfler fra glerups <i>-</i>

tøfler fra glerups -

Men tiderne skifter, og selv til afslapning har det tøj, vi har på, når vi skal ned i gear, ændret karakter med tiden. e moderne, populære og stilfulde tøfler fra glerups, der har base ved Aars, er et udmærket eksempel på dette.

Udviklingen gennem de seneste år

Hjemmesko – eller tøfler, som de tidligere blev kaldt – er naturligvis ikke en helt ny ide, og faktisk går brugen af tøfler adskillige hundrede år tilbage i tiden. Historisk set var der simpelthen brug for fodtøj på de kolde stengulve, hvor opvarmningen af boliger også så noget anderledes ud, end den gør i dag. 

Derfor var de praktiske hjemmesko en simpel nødvendighed i Middelalderens husstande. Disse sko var fremstillet af naturlige materialer. Især uld og læder, med ulden især på grund af dens isolerende egenskaber, der holder fødder varme, selv når de er våde.

Overgangen til den moderne livsstil

Med tiden blev levestandarden højere, og derfor fik hjemmeskoen samtidig også en anden kulturel betydning. Senere blev hjemmeskoene således synonymer med hygge og afslapning, og derfor blev der også i højere grad tale om en dyrkelse af det stilfulde, hvor tøflerne førhen blot havde haft en praktisk funktion. 

I 1990'erne begyndte nordjyske glerups deres produktion af tøfler, som for mange står som indbegrebet af den moderne hjemmesko, der er baseret på behov for afslapning, komfort, stil og kvalitet. 

De karakteristiske sko, støvler og tøfler er alle fremstillet i 100 % ren naturlig uld og kombinerer moderne produktionsteknikker med det traditionelle gode håndværk, som har været bærende for vores danske kulturarv inden for design.

Når det bedste fra fortiden bringes ind i nutiden

Behovet for et bestemt æstetisk udtryk er tydeligt i fodtøjet fra glerups. Men det er stadig fodtøj, der bygger på samme kvaliteter, som har været dyrket og brugt i århundreder. 

De naturlige materialer sikrer stadig den unikke følelse og komfort. Hos glerups har disse materialer fået et moderne snit, der matcher enhver stil og personlighed. Dermed repræsenterer glerups også den tendens, at vi som forbrugere gerne vil investere i en holdbar kvalitet og produkter, som giver os værdi i hverdagen. 

Det gælder uanset, om man har brug for et par behagelige hjemmesko til maksimal afslapning eller en mere praktisk model med såler i naturgummi, som også findes i glerups’ omfattende sortiment.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden


;