annonce

Alkoholiker og alkoholisme stigmatiserende begreber

Alcoacts misbrugskonsulenter oplever at mange som udskyder at søge hjælp til justere deres alkoholforbrug før det udvikler sig til en alkoholafhængighed pga. af de billeder der knytter sig til begreber som alkoholiker og alkoholisme. Det er måske billeder af ”manden på bænken” som man ikke kan identificere sig med da man jo passer sit job og føler at man fungerer ok.

Alkoholiker og alkoholisme stigmatiserende begreber  <i>-</i>

Alkoholiker og alkoholisme stigmatiserende begreber -

Alkoholiker er et stigmatiserende begreb som ikke siger noget om ens forhold til alkohol og om man har brug for alkoholbehandling

Har man et problematisk forhold til alkohol eller har udviklet en alkoholafhængighed er det naturligvis vigtigt med et individuel alkoholbehandlingsforløb.

Det er vigtigt at vide at man godt kan være psykisk afhængig uden at være fysisk afhængig.

Stress og alkoholbehandling

Stress og alkohol er en dårlig kombination fordi alkoholen skaber en ubalance på mange planer. Mange oplever måske at alkoholen ”hjælper” dem til at slappe af efter en hård arbejdsdag og samtidig giver dem energi til at klare de sidste opgaver i en travl hverdag.

Andre bruger alkoholen til at få ro på tankerne og for at kunne falde i søvn.

Det virker på den korte bane – her og nu – men man får ikke taget ansvar for selve stressen og kommer dermed ind i en dårlig spiral som på sigt kan udvikle sig til en regulær afhængighed. Hjernen lærer jo at alkohol er ”løsningen” og begynder at forslå alkohol i flere og flere situationer.

AlcoActs misbrugskonsulenter har altid et dobbelt fokus i vores tilgang. Vi ser på de stressfaktorer der er hos den enkelte og giver konkrete redskaber til at håndtere stressen uden brug af alkohol.

Alkoholbehandlingen kortlægger de forskellige faktorer der påvirker hinanden og alkoholbehandlingen hjælper dig helt i mål

Alkoholafhængighed kommer ikke fra dag til dag, men udvikler sig gradvist og nogle gange ubemærket af den der bruger alkohol.

Alkoholbehandling i tide - Fra brug til misbrug og afhængighed

De fleste starter man med at bruge alkohol i festlige sammenhænge og kun ved særlige lejligheder men langsomt og måske uden man er helt bevidst om det bruger man alkohol oftere og der skal mere til at opnå den ønskede virkning

Det skrider og man har brug for mere for at få den ønskede virkning.

Det kaldes tolerance udvikling.

Man bagatelliserer måske også det eskalerende alkoholforbrug som er på vej til et alkoholmisbrug med alkoholafhængighed til følge.

Man oplever at nogle perioder har man et tilfredsstillende forbrug af alkohol men så kommer der en periode med et overforbrug hvor man oplever at have brug for alkoholen.

Få et gratis alkoholtjek

Alcoact tilbyder en gratis samtale som kan være med til at afklare om- og hvilket alkoholbehandlings forløb der kunne være brugbart for den enkelte

Kontakt os allerede i dag og book en tid til alkoholbehandling og bliv afklaret

Ring: 60 80 61 21

Individuel tilgang - Alkoholbehandling

Alcoact tilbyder individuel alkoholbehandling hvor du er fri for at skulle sidde i gruppe med vildt fremmede mennesker.

Individuel alkoholbehandling har lige så stor effekt som døgnbehandling. Det er bare meget mindre indgribende i dit liv.

Alcoact alkoholbehandling er ambulant, individuel og evidensbaseret.

Alcoact har en nuanceret tilgang til alkoholafhængighed. Det betyder at vi ser på hvordan dit forhold til et rusmiddel er og i hvilken grad der er tale om misbrug eller afhængighed.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden


;