annonce

Befolkningstætheden i Danmark stiger

Befolkningstallet i Danmark er i de seneste år steget, og i januar i år nåede tallet op på 5.781.200 personer ifølge Danmarks Statistik. Det er det højeste antal indbyggere, der nogensinde er talt i Danmark, et tal, der er steget med 32.400 det seneste år. Med flere indbyggere på det samme areal af land er befolkningstætheden naturligvis også steget. Der er altså færre kvadratmeter pr. person og dermed lidt mindre plads til os alle.

Befolkningstætheden i Danmark stiger <i>-</i>

Befolkningstætheden i Danmark stiger -

Selvom befolkningstætheden er steget, ligner det dog ikke noget, der kommer til at udgøre et problem for os i den nærmeste fremtid. I et land som Holland er det samlede areal en smule mindre end Danmark, men befolkningstætheden er faktisk tre gange højere end herhjemme. Der altså stadig masser af plads til os alle sammen, også selvom befolkningstætheden bliver ved med at stige i mange år fremover.

Er der nok plads i storbyerne?

Befolkningstætheden er naturligvis størst i de største danske byer, men er der nok plads til indbyggerne i vores største byer? Frederiksberg er den kommune med størst befolkningstæthed i landet med mere end 12.000 personer pr. kvadratkilometer, mens den sønderjyske kommune Tønder har den laveste befolkningstæthed med 30 personer pr. kvadratkilometer.


Boligsituationen i de største danske byer har i længere tid været heftigt debatteret i det offentlige rum. Mange studerende har haft svært ved at finde en bolig, når de starter på nyt studie, og der benyttes i højere grad nye og kreative måder at bo på, f.eks. i containere. Derudover bor langt flere mennesker på færre kvadratmeter i de store byer, hvor der er blevet behov for at tænke i nye baner i forhold til indretning. Rumdelere og andre multifunktionelle møbler har fundet vej i disse mindre boliger, hvor pladsen er blevet mere trang.

Ingen grund til bekymring i fremtiden

Befolkningstallet i Danmark er i de seneste 10 år steget med mere end 300.000 personer, og det betyder selvfølgelig også en større befolkningstæthed. Der er dog ikke den store grund til bekymring inden for den nærmeste fremtid, da vi stadig har en relativt lille befolkningstæthed i forhold til andre lande. Selv i en by som Aarhus bor der 717 personer pr. kvadratmeter, altså en langt mindre befolkningstæthed end bare på Frederiksberg.
Ser vi på et land som Holland med en tre gange så stor befolkningstæthed som os selv, er der ikke opstået panik eller bekymringer i befolkningen. Vi kan altså have ro i sindet, når det gælder befolkningstætheden i mange år fremover.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden


;