annonce

Din guide til en sikker og behagelig cykeltur

Det at cykle er en fornøjelig og sund aktivitet, der kan bringe dig på et spændende eventyr, få dig billigt til og fra arbejde, og endda holde dig i super form. Uanset om du er nybegynder eller erfaren cyklist, er det vigtigt at prioritere sikkerhed og komfort under dine cykelture.

Sikker og behagelig cykeltur <i>-</i>

Sikker og behagelig cykeltur -

For at hjælpe dig med at få mest muligt ud af din cykeltur, har vi udformet er der her en guide til en sikker og behagelig cykeltur, så du ikke længere har en god undskyldning for at fravælge cyklen til fordel for bilen eller bussen. God læselyst!

Ingen undskyldninger

Vi kender det alle sammen. Valget står mellem cyklen eller bilen, og selvom man er i godt humør og føler sig energisk, kan den grå himmel gøre, at man vælger griber bilnøglerne i stedet for cykelhjelmen.

Mange af os tænker også på afstanden, og at der tit “er for langt” at cykle. Men du kan faktisk cykle 20-25 kilometer i timen uden at blive forpustet, når blot du er i gennemsnitlig form. Samtidig undgår du meget af den trafik som du ville blive udsat for i bilen, især i byområderne.

Andre gange vælger man bilen fordi man skal have dagligvarerne med hjem igen, eller en bærbar computer med på arbejde. Men en god rygsæk kan gøre underværker, ligesom der også findes mange smarte cykelholdere du kan montere, for at få mere plads til hvad du nu har brug for.

Sidst men ikke mindst, kan du også undgå undskyldningerne ved at sikre at din cykel er i orden rent mekanisk, og ved at investere i noget ordentligt cykeltøj.

Så hvis der er én ting du skal få ud af denne artikel, er det at mindske undskyldningerne, så du ikke har en let udvej når du skal vælge din transport.

Invester i en ordentlig cykel og godt grej

Noget af det som afholder flest danskere fra at cykle, er tanken om at svede i sit arbejdstøj efter en hård tur i pedalerne. Derfor er det en god idé at købe noget cykeltøj til formålet, og så skifte inden man møder op på kontoret.

Din cykel behøver ikke være Tour de France værdig, men hvis du stadigvæk har en gammel havelåge fra det sidste årtusinde, er det måske en god idé at kigge lidt på en ny model. Du behøver heller ikke investere 20.000 kroner på en smart og moderne elcykel, selvom det kan være en god løsning, i de fleste tilfælde kan du komme langt for 3-5.000 kroner.

Og uanset om du leder efter tøj til mænd eller kvinder, kan du nemt finde et hav af muligheder hvis du søger på Google efter “cykeltøj herre”, eller “cykeltøj dame”. Men med alle disse forskellige typer, hvordan vælger man så det rigtige cykeltøj?

Først og fremmest er det meste cykeltøj på markedet allerede optimeret til de danske vejrforhold. Derfor er det vigtigste du kan gøre, at finde noget der er åndbart, kan transportere sveden, og samtidig må det gerne have nogle friske farver, så du kan blive set i trafikken.

Udover disse krav, er resten lidt op til din personlige smag. Måske du gerne vil have lang ærmer på trøjen og bukserne, for at undgå mudderet i det område du cykler i. Hvis du derimod kører på gode veje med asfalt, kan det være bedre at vælge nogle korte ærmer og shorts, da du så kan få en bedre kropstemperatur.

Vi håber at disse tips og tricks har givet dig lidt stof til eftertanke, og at de har været med til at ændre den måde du tænker over cykelturen på. God medvind!

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden


;