System.Threading.Tasks.Task`1[System.Threading.Tasks.VoidTaskResult]
annonce

En varmepumpe tjener hurtigt sig selv hjem

I løbet af de seneste år er der flere og flere, der har valgt at skifte varmekilde til en varmepumpe. At der er mange, der har valgt at gøre dette, er ikke uden grund. Derimod er der faktisk flere forskellige årsager til, at folk gør dette.

Varmepumpe <i>-</i>

Varmepumpe -

System.Threading.Tasks.Task`1[System.Threading.Tasks.VoidTaskResult]

Dog skal der ikke herske tvivl om, at der især er én grund til det. Mange har nemlig fundet ud af, at der er mange penge at spare. Det er særligt tilfældet, hvis man på nuværende tidspunkt varmer sin bolig op med f.eks. et forældet oliefyr.

Kan tjene sig selv hjem relativt hurtigt

Når det kommer til køb af varmepumpe, skal du være indstillet på, at den ikke giver overskud fra dag ét. Det tager dog ikke lang tid, før den har tjent sig selv hjem. Det kan den nemlig ofte gøre på mellem seks og syv år.

Hvor lang tid, det helt konkret tager, afhænger af flere ting. Hvis du har et gammelt og dyrt oliefyr, vil den hurtigt kunne tjene sig selv hjem. Overgår du fra en mere tidssvarende løsning til en varmepumpe, vil det som regel tage længere tid, før den har tjent sig selv hjem.

Rigtig mange vælger varmepumper som varmekilde

En stor del af de danske boligejere, der vil skifte varmekilde, ender med at vælge en varmepumpe. Selvom det er blevet populært i løbet af de seneste år, er det dog ikke alle, der beslutter sig for at vælge denne løsning.

I de områder, hvor man kan få fjernvarme, er der fortsat mange, der vælger denne løsning. I områder, hvor det ikke kan lade sig gøre, har man før gjort brug af bl.a. gas- og pillefyr. På det seneste har mange af disse husstande dog valgt at skifte til en varmepumpe.

Mange nye huse udstyres med varmepumpe

Der er også rigtig mange nye huse, der bliver udstyret med en varmepumpe. Det hænger sammen med, at de personer, der opfører disse huse, har et ønske om at opføre et hus, der er energivenligt. Derfor giver det ikke mening at vælge f.eks. et oliefyr.

Inden man kaster sig ud i at købe og installere en varmepumpe i sit hus, er det dog vigtigt, at man regner på det. I mange tilfælde kan det godt betale sig, men ikke altid. Derfor er det en god idé at lave et regnestykke, for at finde ud af, om det vil skabe en mærkbar besparelse.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden


;