annonce

Få professionel hjælp til behandling af misbrug

Har du fået udskrevet smertestillende medicin, og har du svært ved at standse dit indtag? Så har du sandsynligvis udviklet et pillemisbrug.

Pillemisbrug <i>-</i>

Pillemisbrug -

Hvad er et pillemisbrug?

Et pillemisbrug kaldes også pillenarkomani, og dækker over den mere nøgterne betegnelse afhængighed af receptpligtig medicin. I Danmark har vi gennem det seneste årti oplevet en voldsom stigning i tilfælde af pillemisbrug, fremkommet som konsekvens af ukritisk udskrivning af præparater så som Fentanyl, Oxycontin og Tramadol. Disse præparater tilhører gruppen af opioider, en særlig type medicin som emulerer opiaternes – altså morfin præparater så som heroin eller ren morfin – effekt.

Opioider kom frem som et alternativ til de tunge opiater, og skulle ifølge producenterne være mindre afhængigheds skabende end deres forgængere. Dette har dog vist sig ikke at holde stik.

Det samme gør sig gældende for benzodiazepinerne, som er afløseren for tidligere tiders barbiturater. Her har vi at gøre med en lignende effekt: Efterfølgeren har vist sig at være mindst lige så afhængigheds skabende som forgængeren. Og dette er et kæmpe problem i dagens Danmark.

Hvad gør jeg hvis jeg er blevet afhængig af kokain?

Uanset om du er afhængig af smertelindrende og angst dæmpende medicin, eller om du har udviklet et misbrug af kokain, er det meget vigtigt at du opsøger professionel hjælp til afvænning. Det kan nemlig være direkte farligt selv at begive sig ned ad den vej.

Hvis du selv prøver at lægge pillerne eller kokainen på hylden, vil du – såfremt dit misbrug for alvor har bidt sig fast – lynhurtigt opleve hvordan ægte opioid eller benzodiazepiner abstinenser føles. Disse svarer faktisk til de abstinenser en heroin narkoman gennemgår når han eller hun kvitter stoffet ”cold turkey”.

Derfor er det meget vigtigt at du opsøger et professionelt behandlingscenter med speciale inden for behandling af pillemisbrug og andre former for stofmisbrug. Du kan for eksempel kontakte A Misbrugsbehandling, som har mange års erfaring inden for behandling af alle typer afhængigheds betinget misbrug, her under behandling af kokainmisbrug og afhængighed af receptpligtig medicin.

Hos A Misbrugsbehandling er du sikret en professionel behandling som tager udgangspunkt i din unikke situation, og tilrettelægges efter dine behov. Du kan for eksempel komme i ambulant misbrugsbehandling sideløbende med din daglige tilværelse, så du ikke behøver at skulle tage fri fra jobbet eller forlade din bopæl. Du kan også blive tilbudt døgnbehandling, hvor du over et forløb på fem til seks uger modtager intensiv afvænnende behandling.

Læs mere på amisbrugsbehandling.dk

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden


;