annonce

Lær din kaffe at kende

Nogle mennesker kan ikke forestille sig en dag uden kaffe.

Lær din kaffe at kende <i>-</i>

Lær din kaffe at kende -

For andre er kaffe et middel til at vågne om morgenen, hvor de skal have deres kaffe fra Nespresso maskinen for at kunne fungere. Nogle går meget op i deres kaffe og ender måske endda med at arbejde som barista. 

Og så er der dem, der har faste kaffeaftaler og traditioner med deres kaffedrikning på en måde, at det er blevet en vanesag, som de ikke kan huske årsagen til. Men hvor godt kender du egentlig de forskellige typer kaffe?

En verden af kaffe

Der er mange forskellige kaffetyper, og her er en kort forklaring på nogle af de mest populære:

 1. Espresso: En koncentreret form for kaffe, der brygges ved at presse varmt vand gennem finmalet kaffe. Den bruges som base for mange andre kaffedrikke.
 2. Cappuccino: En klassisk italiensk kaffedrik lavet af espresso, varm mælk og et lag mælkeskum på toppen. Den serveres ofte med et drys kakao eller kanel.
 3. Latte: En kaffedrik lavet af espresso og varm mælk. Den har mere mælk end cappuccino og er ofte toppet med et let lag mælkeskum.
 4. Americano: En kaffedrik lavet af espresso og varmt vand. Den minder om sort kaffe, men er mere mild og har en mere koncentreret smag.
 5. Macchiato: En kaffedrik lavet af espresso og en lille mængde mælk eller mælkeskum. "Macchiato" betyder "plet" på italiensk, da mælken "pletter" espressoens farve.
 6. Filterkaffe: En kaffetype, hvor varmt vand langsomt løber gennem en filterholder med kaffepulver. Det resulterer i en mildere smag og en større mængde kaffe.

Hvordan brygger man kaffe?

Her er en kort forklaringsproces til at brygge kaffe:

 1. Start med at måle den mængde kaffe, du ønsker at brygge.
 2. Mal dine kaffebønner, hvis du bruger hele bønner. Du kan bruge en kaffekværn til at male dem til den ønskede grovhed.
 3. Fyld din kaffemaskines vandbeholder med den ønskede mængde vand.
 4. Placer et kaffefilter i filterholderen og hæld den malede kaffe i filteret.
 5. Sæt filterholderen på plads i kaffemaskinen og luk låget.
 6. Tænd for kaffemaskinen og lad den brygge kaffen. Tiden, det tager, vil variere afhængigt af din kaffemaskine.
 7. Når kaffen er færdigbrygget, kan du fjerne filterholderen og smide kaffegrumset ud.
 8. Server din friskbryggede kaffe.

Drik kaffe med dem, du elsker

I nyere tid snakker man dialogkaffe, hvor man enten kommer til enighed eller ordner en disputs over en kop kaffe. Det er faktisk ikke et nyt udtryk. Da kaffen blev udbredt i Europa i 1600-tallet, opstod der kaffehuse, hvor man mødtes og diskuterede intellektuelle emner. 

De kaffehuse erstattede værtshusenes brug til at diskutere samme emner. Så du fortsætter faktisk en god tradition, når du sætter dig ned sammen med dem, du elsker, og vender verdenssituationen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden


;