annonce

Måder du kan oplade din elbil

Der findes flere forskellige måder, du kan oplade din elbil på, alt efter, hvor behovet opstår. Det kan være på farten, det kan være derhjemme, og det kan være i nødssituationer. Læs med i denne artikel for at få overblik over, hvor og hvordan du kan lade bilen op.

Tre forskellige måder, du kan oplade din elbil på <i>-</i>

Tre forskellige måder, du kan oplade din elbil på -

Oplad bilen på farten med ladestandere

På længere køreture vil der ofte være behov for en opladning undervejs. Her kan der findes ladestandere på gader og stræder, hvor du kan lade din bil op igen. Du kan eksempelvis finde ladestandere hos Circle K i hele landet, og ved på forhånd at udvælge en tankstation eller to undervejs, kan du planlægge din rute og dine ladepauser bedre.

De fleste ladestandere har et display, der viser den aktuelle status af opladningen samt den tid det vil tage at fuldføre processen. Nogle ladestandere har endda mulighed for at betale via kreditkort eller mobiltelefon - det kan man på Circle K. Dette giver dig mulighed for hurtigt og nemt at tanke op uden behov for kontanter eller andet.

Oplad bilen derhjemme med en ladeboks

Det er altid smart at lade bilen op, når den er derhjemme, og her er en ladeboks den bedste løsning. Der findes flere forskellige ladebokse, herunder fase 1 og fase 3. Jo flere faser, jo hurtigere opladningshastighed. Hvilken fase, der passer til dig, kommer na på, hvordan dit hus får elektricitet. De fleste huse har tre faser ind, og dermed vil de fleste husstande også kunne anvende en fase 3 ladeboks. Dette kan du dog få hjælp til at undersøge, inden du køber din ladeboks.

Du kan med fordel installere en ladeboks med forskellige funktioner, såsom timerfunktioner eller andre programmerbare funktioner. Dette gør det nemmere at styre energiforbruget i hjemmet, da du kan programmere ladningen til at starte på bestemte tidspunkter - eksempelvis når strømmen er billigst.

Oplad bilen - når du er i nød - med et nødladerkabel

Et nødladerkabel er et vigtigt redskab, som alle ejere med en elbil bør have med sig. Det kan være en livredder i situationer, hvor man har glemt at oplade sin bil eller har haft et strømsvigt.

Et nødladerkabel består af to dele - en stikprop til stikkontakten og en anden ende, der tilsluttes bilens batteri. Når du skal bruge det, skal du først sikre dig, at kablets poler matcher de samme poler på bilens batteri. Derefter skal du forbinde den ene ende af kablet til stikkontakten og den anden ende til bilens batteri.

Når dette er gjort, kan du starte motoren for at lade op. Det anbefales dog ikke at lade op i mere end 30 minutter ad gangen for at undgå overophedning af systemet.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden


;