annonce

Nørre Vosborg - Vestkystens skjulte perle

Der findes mange spændende udflugtsmål, hvor man tydeligt kan mærke historien og den rige kultur, som flere steder er særdeles velbevaret. Ofte er det de store trækplastre, der nævnes. Men dykker man lidt ned under overfladen, findes der også rigtigt mange skjulte perler, som har lige så meget at byde på, selvom de måske er gået lidt mere under radaren end de helt store slotte og mindesmærker.

Barnedåb i Holstebro <i>-</i>

Barnedåb i Holstebro -

Idyllisk herregårdsmiljø ved den jyske vestkyst

En af disse perler er herregården Nørre Vosborg, der ligger helt for sig selv i det smukke landskab mellem havet mod vest og de rolige småbyer omkring Holstebro. Selvom det i dag virker som om, at herregården ligger meget løsrevet fra det øvrige samfund, er det også noget af det, der gør turen værd. For her kan du opleve en lille tidslomme, hvor det føles som om tiden står stille omkring dig.

Populært sted til private begivenheder og offentlige events

Derfor er der også mange, der bruger stedet til særlige begivenheder – for eksempel når der skal holdes konferencer, events eller barnedåb i Holstebro – for her hersker der en stemning, der ikke findes magen til ret mange andre steder i Danmark, og hvor man samtidig kan gøre den stemning til en del af sit eget arrangement.

Historiske rødder, der stikker dybt i den danske muld

Den mangefacetterede historie om Nørre Vosborg begynder med fortællingen om en middelalderfæstning, hvis formål var at holde ubudne gæster væk fra området. Med tiden voksede den sig dog noget mere prægtig, da der hele tiden kom gæster til, som havde brug for et sted at overnatte. Således blev det sidenhen også et populært sted for både royale og adel – og det bragte stedet op i standard, som gjorde bygninger og interiør værd at bevare.

Den løbende renovering og tilbygning er tydelig at se for dem, der går op i historisk arkitektur. For her ser man eksempler på vidt forskellige stilperioder, og det er noget, der gør stedet interessant at gå på opdagelse i, i dag, mens man eventuelt er gæst på hotellet, besøger den anerkendte restaurant eller blot er på museumsbesøg for at se de levende stuer, hvor man stadig sørger for at holde liv med friske blomster og løbende udstillinger mv.

Genfødt relevans

I dag er der igen liv og leben omkring herregården, da man nu har indrettet overnatningsmuligheder og konferencecenter med moderne faciliteter i de tilstødende bygninger. Det giver en unik oplevelse af tid og sted. En oplevelse, som også har trukket nogle af landets mest prominente virksomheder til at afholde firmaarrangementer her. For her finder man en ganske særlig kombination af afskærmethed fra omverden, gastronomi i verdensklasse, samt fortid og nutid i skøn forening med hinanden.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden


;