annonce

Oplever du søvnbesvær? Tyngdedyner hitter i Danmark

Knap hver anden dansker oplever i dag søvnbesvær, men det kan en ny form for dyne hjælpe med at ændre på. Forskning viser nemlig at tyngdedyner hjælper med at falde hurtigere til ro og samtidigt reducerer symptomer på stress, angst og depression.

Tyngdedyner <i>-</i>

Tyngdedyner -

Det kan virke besynderligt, at knap hver anden voksne dansker døjer med søvnbesvær, når det er en så essentiel del af os menneskers liv. Desværre er det alligevel tilfældet. Det viser den Nationale Sundhedsprofil, der i 2021 blev udarbejdet af Sundhedsstyrelsen.

I årenes løb har der været mange bud på, hvordan man kunne løse det, men fælles for dem alle er, at de færreste kan løse det ene og alene - de virker altså bedst i kombination med hinanden.

Et af de seneste skud på stammen inden for søvntrends er tyngdedyner, som er blusset op på diverse webshops rundt om i landet.

Hvad er en tyngdedyne?

En tyngdedyne er en dyne med vægt i, som, når du tager den over dig, føles som et stort kram. Det får kroppen til at falde til ro og reducerer antallet af stresshormoner - ting, der bidrager til en bedre søvn.

Nogen af dem, der laver tyngdedyner er det danske brand ‘anew sleep’. De har formået at gøre tyngdedynen til et lækkert livsstilsprodukt, som ligner en helt normal dyne. Den eneste forskel er, at den vejer mellem 5 og 13 kilo alt afhængig af, hvad dynens ejermand selv vejer.

Tyngdedyner har tidligere været brugt i psykiatrien, men de er på ingen måde forbeholdt personer med psykiske udfordringer. Tværtimod er de gavnlige for alle - indtil nu har de ganske enkelt bare været for dyre og upraktiske, fordi de var målrettet en anden målgruppe end den gennemsnitlige danske forbruger.

Vægten fra tyngdedynerne stammer fra mikroskopiske glaskugler inden i dynen. De er så små, at de føles som små sandkorn, og det er forskellen på de moderne tyngdedyner. De, der blev brugt i psykiatrien, var store bolde, der raslede og bevægede sig enormt meget.

Vigtigt med en god nats søvn

Det går ikke, hvis man skal have en god nats søvn, og det er enormt vigtigt for os menneskers helbred. For samlet set bruger vi en tredjedel af vores liv på at sove.

Udover at bruge en tyngdedyne, kan du for at opnå en god nats søvn også sørge for ikke at sove i lokale med forstyrrende elementer som for eksempel elektronik og husdyr. Derudover er det en fordel at sove i et køligt og mørklagt lokale på en god madras.

Du kan læse mere om dynen fra anew sleep på anewsleep.dk

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden


;