annonce

Overvejer du en pool i haven? Dette skal du vide om vedligehold

En kølig dukkert på varme sommerdage er noget af det allerbedste. Tænk hvis du havde muligheden for at gøre dette i din egen baghave?

Overvejer du en pool i haven? Dette skal du vide om vedligehold <i>-</i>

Overvejer du en pool i haven? Dette skal du vide om vedligehold -

Med en pool kan sådan en drøm blive til virkelighed. Overvejer du tanken om en swimmingpool, er der nogle ting, du skal vide om vedligehold. Det overordnede kan du blive klogere på her.

Tjek jævnligt op på din pool

Når du ejer en pool, er der særlig fire ting, som du skal have for øje. Først og fremmest bør du aldrig udskyde rengøring af poolen længere end højest nødvendigt. Skab dig en god rutine, så du ved, at din pool bliver rengjort med jævne mellemrum. For det andet bør du hver måned tjekke din pools ph- og kemikalie-niveau, så du ved, at den altid er badeklar. Som det tredje bør du tage en grundigt kig på din pool efter regnvejr. Regnvejret kan nemlig slæbe uønskede sager med sig. Sidst men ikke mindst, bør du gøre noget ved problemet med det samme, at du opdager algervækst. Jo mere det får lov til at sprede sig, jo svære er det at få bugt med.

Hold cirkulationen i gang

En af de bedste måder at holde din pool sund på er ved at holde cirkulationen i gang. Det kan du blandet andet gøre ved at svømme i den. Når du bevæger dig i vandet, sætter du også vandet i bevægelse. Når du rengører poolen med håndkraft eller via støvsuger, bliver vandet også sat i bevægelse. Husk også at sætte din pumpe i gang i mindst otte timer om dagen. Den er der af en grund og skal bruges. Dit filter skal også holdes rent for at opretholde god cirkulation.

Spring ikke rengøringen over

Til rengøringen af din pool er det noget udstyr, som du næsten ikke kan undvære. For det først er en teleskopstang helt essentiel. Den sørger nemlig for, at du ikke behøver at hoppe i poolen hver gang, at du skal rengøre den. En støvsuger til poolen kan tage sig af rengøringen af bunden. Den sørger for at suge snavs og småsten op. Nogle modeller kan endda tage poolens sider også. Sådan noget som alger sætter sig så godt fast, at der er brug for en børste for at komme det til livs. Derfor bør sådan en også ligge klar hos dig. Sidst bør du skaffe et net. Nettet bruges til at samle blade, insekter og lignende sager fra poolens overflade og bund, så din swimmingpool altid ser indbydende ud at hoppe i. Et overdække til poolen kan også være en fordel, da denne minimerer muligheden for blade og insekter i vandet, samt forurening fra regnvandet.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden


;