annonce

Reklamebranchens digitale skarpskytter

Det kan være svært at bevæge sig nogen steder i det digitale rum på sin computer eller sin smartphone uden at blive eksponeret for reklame. Og du har sikkert også lagt mærke til, at de reklamer, du ser i din dagligdag, har en eller anden form for relevans for dig. Det skyldes at mulighederne bag den digitale annoncering er blevet meget avanceret og tillader i stigende grad at ramme forskellige målgrupper meget præcist.

Google Ads-bureau <i>-</i>

Google Ads-bureau -

Det er således en helt anden disciplin end i reklamernes tidligere dage, hvor man for eksempel fik trykt sin grafiske annonce i et blad, en avis eller på en reklamesøjle i det offentlige rum. Her kunne man så håbe på, at der var nogen inden for den intenderede målgruppe, der så annoncen og reagerede efter hensigten fra annoncøren.

I dag samles data løbende op gennem din aktivitet på nettet – og dem der for eksempel arbejder på et Google Ads-bureau – kan derefter bruge den data og den viden til at sende meget målrettede budskaber i din retning, hvis du gennem et hjemmesidebesøg eller en søgning på en søgemaskine indirekte har givet udtryk for, at du har en interesse for nogle bestemte produkter eller ydelser.

En personlig fordel – eller en ulempe?

For dem, der driver virksomhederne, hvis produkter nu bliver præsenteret for folk, der har udvist interesse gennem deres adfærd, er det selvfølgelig en kæmpe fordel, når der skal kommunikeres og ikke mindst budgetteres med annoncekronerne. For nu spildes der ikke længere annoncekroner ved at skyde med spredehagl efter de potentielle kunder, som man i nogen grad gjorde tidligere. Men er det til fordel for brugerne?

Kant Ads-bureau <i>-</i>

Kant Ads-bureau -

Det spørgsmål synes at være ét, der deler vandene en lille smule. For mens målretningen giver mulighed for, at du i et øget omfang kun præsenteres for reklamer, du efter al sandsynlighed har interesse i, er det også nogle, der stiller spørgsmålstegn ved, hvilke oplysninger, der er på lager, og hvad de måske ellers kan bruges til. 

Her er det dog vigtigt at tænke på, at det ikke er personer, der sidder og har en unik interesse i dig og dine vaner – det hele kører som en stor database, der håndteres af computere, uden at dit navn og din person er direkte knyttet til de oplysninger.

Det er måske snarere et spørgsmål om, at de nye dygtige digitale købmænd for eksempel kan sende annoncer ud til folk, der bor i det og det område, har den og den alder – eller hvis der måske er registreret et besøg fra din computer eller mobiltelefon.

Lovgivende instanser er opmærksomme

Så kan de sørge for at relevante reklamer havner på den enhed, du bruger, igen. Og oftest er det noget, der sker automatisk. Så der er naturligvis ikke tale om direkte personlig overvågning. Privatlivets fred er naturligvis også noget, der respekteres gennem løbende lovgivning på området.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden


;