annonce

Understreg din indretningsstil med tæpper

Et tæppe på gulvet har meget at sige. Det kan få et helt rum til at gå op i en højere enhed. Læs med her for at finde ud af præcis hvordan.

Tæpper <i>-</i>

Tæpper -

Den visuelle stil

Et tæppe gør både noget for øjet og for rummet. Det er både visuelt og praktisk. Mest af alt, så er det en simpel måde at understrege din indretningsstil på.

Du kan finde trendy tæpper af alle slags her. Så er det bare med at gå på opdagelse og forestille dig, hvad der ville se sig godt ud i lige netop dét rum, du mangler et tæppe i.

Farverne er første blikfang ved et indretningsobjekt, og derfor er farverne det vigtigste at sørge for, der matcher din øvrige indretning, når du vælger et tæppe til dit hjem. Det skal passe i stilen, og der kommer både mønster og farve i spil.

Er dit hjem moderne, er det en fordel at vælge et minimalistisk tæppe med et simpelt geometrisk mønster i neutrale farver - frem for et klassisk orientalsk tæppe. Men er dit hjem retro med genbrugsfund eller kunst, er det nok lige netop et orientalsk tæppe, du bør få fat på.

Med det sagt, så er det også tilladt og ligefrem moderne i øjeblikket at mikse stilarter. Så hvis din indretning er stilren, men ikke klinisk og minimalistisk, så kan det være, at et orientalsk tæppe i neutrale beige eller grålige farver ville se flot ud. Sådan fås de nemlig også.

Skab rum i rummet

Uanset udseendet, så er det sikkert og vidst, at tæppet vil have en lunende effekt, der i vinterhalvåret er mere end velkomment.

Det næsten mest praktiske ved et tæppe er desuden, at det er med til at inddele et rum. Liggende under sengen, under spisebordet eller under sofaområdet, så er et tæppe prikken over i'et, da det hjælper med at indikere, at dette er et område for sig selv.

En anden fordel ved at have et tæppe liggende lige præcis i disse områder, hvor man tilbringer meget tid, er at det vil give et varmt underlag for fødderne - hvilket især er praktisk, hvis man har eksempelvis stengulv, der bliver køligt i koldt vejr. Det vil ovenikøbet være et blødt underlag for fødderne, og denne blødhed er med til at skabe en hyggelig atmosfære, hvilket kan gøre det lettere at slappe af i sit hjem.

Match med materialer

Tæpper laves af flere forskellige materialer. Og kvaliteten af materialet er med til at give hver deres effekt i rummet.

Et langtrådet blødt lammeskindsagtig look skaber for eksempel en ekstra afslappet stemning end et tyndt vævet tæppe - igen fordi blødhed er lig med hygge.

Har du pelsede puder, behøver du dog ikke nødvendigvis have et pelset tæppe. Det er nemlig godt at have en god blanding af materialer og teskturer i et rum, for at skabe et balanceret helhedsindtryk. Lammeskind ville derfor være et harmonisk valg til et sofabord af metal, mens et simpelt vævet tæppe skaber en fin balance til boheme-agtige puder og plaider.

Tæpper kan forbedre dit hjem på mange måder. De kan tilføje stil, personlighed og hygge, såvel som varme og komfort.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden


;