annonce

Værd at vide om champagne

Mange mennesker har smagt champagne i løbet af dit liv, men det er langt fra alle, der kender til champagneproduktionen, de bedste champagner, og hvorfor champagne har en tendens til at ligge i en højere prisklasse. Læs med her og bliv klogere.

Champagne <i>-</i>

Champagne -

Champagne anses for at være en dyr drik, men hvorfor egentlig?

Champagne anses for at være en dyr drik, men hvorfor egentlig?

Der er flere grunde til, at champagne anses for at være en dyr drik. For det første er der produktionsomkostningerne. Champagne laves typisk på druer fra de bedste vinmarker i Frankrig, og det kræver en del arbejde og omkostninger at dyrke og høste disse druer. Derefter skal druerne gennem en lang og omfattende produktionsproces, hvor der blandt andet skal tilsættes gær og lagres på flaske i et par år. Alt dette koster penge, og derfor er champagne ikke ligesom almindelig hvidvin eller rødvin, som man kan få til relativt billige priser.

En anden grund til, at champagne anses for at være en dyr drik, er dens popularitet. Champagne har opnået en status som en prestigefuld drikkevare, og derfor efterspørger mange mennesker denne type vin hos Vildmedvin eller andre producenter.

Det betyder dog ikke nødvendigvis, at alle kan lide smagen af champagne, men mange forbinder den med luksus og prestige. Og netop fordi der er så stor efterspørgsel på champagne, kan producenten tillade sig at sælge den til højere priser end almindelige vine. Men når det er sagt, kan du også få champagne til gode priser, for eksempel hos Vildmedvin.

7 fantastiske champagner, du kan købe for under 500 kr.

1. Lanson Black Label Brut
2. Billecart-Salmon Brut Reserve
3. Veuve Clicquot Yellow Label Brut
4. Ruinart Blanc de Blancs
5. Taittinger Prestige Rosé Brut
6. Bollinger Special Cuvée Brut
7. Krug Grande Cuvée Brut

Hvordan produceres champagne?

Champagne produceres på en helt særlig måde, der gør den unik. For det første skal druerne være af en bestemt sort, og de skal dyrkes i Champagne-regionen i Frankrig. Druerne bliver høstet og presset, og herefter tilsættes gær og sukker. Denne blanding lagres derefter på flaske i mindst 18 måneder, hvorefter flaskerne lægges på siden i kælderen for at champagnen kan modne yderligere.

Nogle champagner lagrer dog meget længere i og til ti år eller mere. Når champagnen er klar til at blive serveret, tilsættes der koldt vand under tryk for at fjerne overskydende gær fra flasken. Herefter tappes champagnen på flaske igen, og den er nu klar til at blive nydt.

Det er altid godt at have nogle gode champagner i køleskabet, for eksempel fra Vildmedvin, for man ved aldrig, hvornår der er brug for dem. Uanset om det er til en festlig lejlighed eller en hyggelig stund hjemme med vennerne, er der noget for enhver smag.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden


;