Byrådsmedlemmer: Der skal gøres noget ved utrygheden

Aalborg Kommune klarer sig generelt godt i tryghedsundersøgelser. Men vi må erkende, at der er både mænd og kvinder, som føler sig utrygge

I 2019 afholdt Nordjyske dialogmøde om tryghed, hvor gruppeformand for Socialdemokratiet i Aalborg, Nuuradiin S. Hussein (th.) deltog. - Dette skal vi gøre mere af, fordi det er i fællesskab, at vi finder de gode løsninger til at skabe mere tryghed, skriver lokalpolitikerne. Foto: Claus Søndberg

I 2019 afholdt Nordjyske dialogmøde om tryghed, hvor gruppeformand for Socialdemokratiet i Aalborg, Nuuradiin S. Hussein (th.) deltog. - Dette skal vi gøre mere af, fordi det er i fællesskab, at vi finder de gode løsninger til at skabe mere tryghed, skriver lokalpolitikerne. Foto: Claus Søndberg

Af Tobias Bøgeskov, byrådsmedlem (S) i Aalborg Byråd,Nuuradiin S. Hussein, byrådsmedlem og gruppeformand (S) i Aalborg byrådog Maja Torp, byrådsmedlem (V) i Aalborg Byråd

På baggrund af den tragiske sag i London, hvor Sarah Everad blev kidnappet og dræbt, da hun gik alene på gaden en sen aften, er der blevet sat stort fokus på de oplevelser kvinder har, når de f.eks. går alene hjem fra nattelivet med hashtagget #Textmewhenyougethome.

Ane Thomsen sætter i hendes debatindlæg på Nordjyske.dk (d. 19/3) fokus på den utryghed, som hun også har oplevet i Aalborg. En utryghed som det er vigtigt, at vi anerkender og handler på.

Selvom Aalborg Kommune i statistikken klarer sig godt, så er vi nødt til at anerkende, at der både er mænd og kvinder, som ikke føler sig trygge, når de f.eks. går alene hjem fra byen. En undersøgelse fra 2018 foretaget af analyseinstituttet YouGov viser, at Aalborg er den tryggeste storby i Danmark. Ligeledes viser internationale undersøgelser, at Aalborg også i Europa er én af de storbyer, hvor borgerne føler sig mest trygge.

Dette emne kan vække mange følelser i folk, og der kan også rumme en snært af fornægtelse. Vi mennesker tyer ofte til en konklusion, hvor vi overvurderer os selv. Et konkret eksempel på det er, at 78% af svenske bilister mener, at de kører bedre end den gennemsnitlige bilist – det ved vi godt ikke er rigtigt. Derfor må vi ikke fornægte denne dagsorden, men erkende, at vi alle bør kigge ind ad og reflektere over vores egen adfærd. Sagen handler altså om mig, dig, - ja, os alle sammen.

Ane Thomsen skrev i sit debatindlæg nogle konkrete forslag, hvor hun mener vi politisk kan gøre mere, som f.eks. at skabe mere rummelige og trygge byrumsdesign, flere natteravne i bybilledet og måske endda mere politi. I Aalborg har vi strategien ’Tryg Aalborg’, som beror på et stærkt samarbejde mellem Politiet, Aalborg Kommune og Region Nordjylland, som har til formål i fællesskab at underbygge, fastholde og øge trygheden for borgerne.

Tilbage i 2019 deltog Nordjyllands Politi i et dialogmøde, hvor 60 borgere mødte op for at komme med inputs i forhold til, hvad de mente, der kunne gøres bedre. Dette skal vi gøre mere af, fordi det er i fællesskab, at vi finder de gode løsninger til at skabe mere tryghed.

Et andet sted at sætte ind politisk kunne være folkeskolen og på vores ungdomsuddannelser, hvor der kunne afsættes tid til temadrøftelser for at snakke om, hvordan vi sammen kan øge trygheden, når man er ung og bor i en storby.

Ane Thomsen påpeger ligeledes byrummene, hvor hun nævner, at man skal undgå at gå igennem Kildeparken og Østre Anlæg. Vi anerkender, at det ikke er Kildeparken og Østre Anlæg, som vil være den fortrukne vej hjem en mørk aften eller nat.

Derfor har Ane Thomsen en pointe i, at vi i Aalborg Byråd i højere grad skal tænke tryghed ind i vores byrumsdesign. Ligesom man netop har gjort i parkeringskælderen på Budolfi Plads, hvor der er installeret en særlig lysinstallation, som skal skabe tryghed på alle tider af døgnet.

Afslutningsvist tror vi det er meget vigtigt, at vi ikke kønsopdeler debatten, men udelukkende har fokus på selve problemet i, at både mænd og kvinder kan føle sig utrygge, hvilket vi alle tre er enige om, at vi skal have gjort noget ved.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.