AaB sejrede i Haderslev

Linjedommeren gav en hånd med, da SønderjyskE blev besejret med 2-1

AaB-jubel efter den ene af Enevoldsens to scoringer. Foto: Frank Cilius/Scanpix <i>Scanpix Denmark</i>

AaB-jubel efter den ene af Enevoldsens to scoringer. Foto: Frank Cilius/Scanpix Scanpix Denmark

HADERSLEV:AaB er på tredjepladsen i Superligaen, efter holdet fredag aften vandt med 2-1 på udebane over SønderjyskE i en kamp, hvor det denne gang var Thomas Enevoldsen, der scorede to gange.

AaB måtte dog også have lidt hjælp af linjedommeren, da SønderjyskE kort før tid havde bolden i mål, men Tommy Bechmann blev fejlagtigt dømt offside.

Første halvleg var ellers længe en ørkenvandring. Ingen af holdene kunne for alvor får spillet til at fungere i offensive, og SønderjyskE var vel tættest på i den første halve time, hvor Kasper Pedersen og målmand Nicolai Larsen et par gange havde problemer med kombinationerne, og det var tæt på at give store chancer til hjemmeholdet.

Det lå derfor absolut ikke i luften, at AaB skulle komme foran kørt før pausen. AaB erobrede bolden på midten, og lynhurtigt satte første halvlegs bedste AaB’er Frederik Børsting gang i en kontra, lagde bolden af til Thomas Enevoldsen, der sikkert placerede den forbi Marin Skender ved den nærmeste stolpe.

SønderjyskE lagde enormt stærkt ud efter pausen, og spillede sig i det første kvarter til flere gode tilbud i en tid, hvor AaB havde uhyre svært ved selv at komme frem til noget.

Angreb efter angreb bølgede ned mod AaB-målet, men gode clearinger af blandt andre Jakob Blåbjerg betød, at AaB holdt stand foreløbig.

Og pludselig var det i stedet tæt på 2-0, da Kasper Risgård og Nicolaj Thomsen med lidt småspil fik spillet Børsting fri, men hans skud blev reddet ind på stolpen af Skender og derpå clearet.

Kort efter kom den næsten ventede SønderjyskE-udligning, da Silas Songani lagde et perfekt indlæg fra venstrekanten, og Nicolaj Madsen bøjede sig ned og sendte sit hovedstød i en bue over Nicolai Larsen og ind i mål.

Men hjemmeholdet nåede ikke engang at juble færdig, før AaB tog føringen tilbage.

En god dyb bold fandt Jakob Blåbjerg, der lagde et perfekt indlæg til en fremadstormende Thomas Enevoldsen, der headede bolden ind. Stadionspeakeren var ikke engang færdig med at køre sin sædvanlige ping-pong med hjemmeholdets fans og måtte derfor sige: Ny stilling SønderjyskE 1, og så bryde ind med AaB 2, da bolden røg ind.

Med et kvarter igen var Thomas Enevoldsen tæt på sin tredje scoring på en kontra, hvor Nicolaj Thomsen havde erobret bolde, Mathias Thrane spredt den godt ud til Dalsgaard, hvis indlæg endte hos Enevoldsen, der sparkede lige forbi via en afretning.

Derpå fulgte SønderjyskE fejlagtigt underkendte mål, og i den anden ende var Henrik Dalsgaard meget tæt på med et brag af et langskud, der ramte opstanderen.

AaB er på tredjepladsen et point foran Brøndby med fem point op til førstepladsen, der indehaves af FC København.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.