Kraftig brand i lade - tagplader væltede ned

Ilden opstod i en stor lade fyldt med halm - slukningsarbejdet blev udfordrende

Brand på Sønderholm Hedevej. <i>Foto: Martél Andersen</i>

Brand på Sønderholm Hedevej. Foto: Martél Andersen

SØNDERHOLM:Lørdag morgen udbrød der brand i en staklade på Sønderholm Hedevej nær Sønderholm øst for Nibe.

Nordjyllands Beredskab blev alarmeret om branden kl. 07.15, og forude ventede en timelang indsats. Efter tre timer var 11 brandfolk fortsat i gang med at forhindre, at ilden bredte sig til marker ved siden af.

Ilden opstod i en 500-600 kvadratmeter stor staklade fyldt med halm.

- Branden er ret kraftig. Vi kan ikke slukke ilden i halmen, og tagplader styrter ned, fortalte indsatsleder Nils Eltzholtz fra Nordjyllands Beredskab lørdag formiddag.

Halmbrand

4
Halmbrand Halmbrand Halmbrand Halmbrand

Sidst på eftermiddagen havde han stadig fem mand i arbejde på stedet. Det var lykkedes at forhindre ilden i at sprede sig. Men brandfolkene måtte vente på, at halmen skulle brænde mere ud, før det gav mening at sprøjte vand på.

- Med halm skal man helst ind og rive op i det, før det nytter at sprøjte vand på. Det er så hårdt presset sammen, så det nytter ikke noget lige nu, fortalte indsatslederen ved 17.15-tiden.

En anden udfordring var, at tagplader af stål hang faretruende over halmstakken, så det ville være for risikabelt at sende brandfolkene ind til den brændende halm.

Nils Eltzholtz forventede, at to mand skulle blive tilbage på ejendommen for at sikre, at ilden fortsat var under kontrol. En opgave, der både kunne vare hele lørdag aften og måske endda søndag nat med.

Brandårsagen er endnu uvis. Der var ingen maskiner eller køretøjer i stakladen, da branden startede.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.