Nordmand anholdt for farlig brand midt i Aalborg

Politiet sigter ham for forsøg på at starte livsfarlig brand i baggård

Nordmanden blev anholdt fredag efter et tip. Han sigtes for at have forsøgt at starte en brand, der kunne have udviklet sig livsfarligt. <i>Arkivfoto: Henrik Bo</i>

Nordmanden blev anholdt fredag efter et tip. Han sigtes for at have forsøgt at starte en brand, der kunne have udviklet sig livsfarligt. Arkivfoto: Henrik Bo

AALBORG:Nordjyllands Politi har anholdt en 47-årig nordmand, der sigtes for forsøg på at bringe andres liv i fare ved brandstiftelse.

Natten til onsdag satte en person ild til en parasol i en baggård på C. W. Obels Plads - på den adresse, der huser restauranten La Locanda i Brix' Gaard.

Branden blev hurtigt slukket, men ifølge politiet havde gerningsmanden også forsøgt at starte en anden brand, der kunne have udviklet sig livsfarligt.

- Branden blev hurtigt opdaget og slukket, men det er vores umiddelbare vurdering, at der kunne have været menneskeliv på fare, hvis ilden havde fået lov at udvikle sig, udtalte politikommissær Carsten Straszek fra Nordjyllands Politi torsdag.

Politiet offentliggjorde et overvågningsfoto at den formodede gerningsmand, og det gav resultat.

Efter tip fra en borger blev den mistænkte - den 47-årige mand fra Norge - anholdt fredag eftermiddag.

Politikommissæren forventer, at politiet vil fremstille nordmanden i grundlovsforhør lørdag med krav om, at han skal varetægtsfængsles.

Han sigtes både for forsætligt ildspåsættelse samt forsøg på såkaldt "særlig kvalificeret ildspåsættelse" - forsøg på at starte en brand, der kunne bringe menneskeliv i fare.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden