Ekspert om nordjysk ulv: Den kan snart få selskab

Ung hanulv i Lille Vildmose i god form, viser nyt foto

Her et tidligere foto af ulven i Lille Vildmose - fotograferet en tidlig morgen i juli 2021.  <i>Foto: Aage V. Jensen Naturfond</i>

Her et tidligere foto af ulven i Lille Vildmose - fotograferet en tidlig morgen i juli 2021.  Foto: Aage V. Jensen Naturfond

LILLE VILDMOSE: Den enlige hanulv i Lille Vildmose, som onsdag blev fotograferet igen, ser ud til at stortrives.

Og selv om den befinder sig i et indhegnet området, er det bestemt ikke utænkeligt, at den inden længe får selskab af en hunulv.

- Det er et oplagt scenarie, siger Kent Olsen, videnskabelig chef hos Naturhistorisk Museum i Aarhus og leder af den statslige overvågning af ulve i Danmark.

Han er en af dem, der ved mest om ulve herhjemme. Og han er også imponeret over de flotte, nye fotos af ulven i Lille Vildmose.

Ulven i Lille Vildmose

  • Ulven i Lille Vildmose har fået kodenavnet GW236m og er formentlig født i 2020.
  • Det er en hanulv, og den blev første gang videofilmet i Lille Vildmose i maj 2021.
  • Der blev fundet afføring fra den i Lille Vildmose 5. august 2011.
  • Ulvens genetiske profil indikerer, at den stammer fra Grabow-koblet, der har etableret sig mellem Hamborg og Berlin i Mecklenburg-Vorpommern.
  • Mere info om ulven på ulveatlas.dk

Kilde: Ulveatlas.dk

Nogle vil måske mene, at ulven ser udmagret ud, men det er den ikke:

- Sådan ser ulve ud af bygning, når de skifter til sommerpels. Det er en ulv, der har det godt, konkluderer Kent Olsen efter at have set det nye foto.

Ulve i Aalborg Øst

Flere gange er der set en ulv i det østlige Aalborg, men det kan sagtens have været mere end én. De er søgt op gennem Himmerland, og derfor mener Kent Olsen ikke, det er utænkeligt, at en hunulv vil finde ind til den enlige hanulv i Lille Vildmose. Trods indhegning.

- Hvor der er en vilje, er der en vej. Og ulve er viljestærke, fastslår han.

Andre hanulve vil hurtigt finde ud af, at der er en hanulv i Lille Vildmose, og de vil så søge væk. Omvendt vil en hunulv sandsynligvis føle sig tiltrukket og nærme sig hanulven, der stadig er ung og bestemt ser ud til at være i god form.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.