Nye smittetal i Aalborg Kommune: Her er smitten faldet til nul

Smitten i Aalborg Kommune er fortsat stabil, men et sted er den faldet markant

Foto: Torben Hansen

Foto: Torben Hansen

AALBORG:Smittetallene for Aalborg Kommune har ikke ændret sig meget siden sidste uge. Det viser nye tal fra 7. april, som kommunen har modtaget fra Styrelsen for Patientsikkerhed.

Hvis man kigger på tallene for de enkelte kommuner, har de det tilfælles, at der er forholdsvis få nysmittede, og incidenstallene er lave. Det er til trods for, at der på det seneste er blevet åbnet for flere dele af samfundet.

Grafik:

De stabile smittetal glæder Jan Nielsen, der er direktør for Ældre- og Handicapforvaltningen og ansvarlig for coronaindsatsen i Aalborg Kommune.

- Incidenstallet i Aalborg Kommune er meget stabilt. Man kan ikke se nogen negative resultater af den genåbning, der har været. Det er stort set uændret, siger han.

I den seneste uge har mange nordjyder holdt påskeferie, men det er endnu ikke til at sige, om det vil påvirke tallene.

- Vi har ikke kunnet se det endnu. Der er nok en lille effekt af påsken, men det vil vi først kunne se sidst på ugen. Men ellers ser det rigtig fornuftigt ud, siger direktøren.

Fra 20 til ingen smittede

I et enkelt postnummer er der imidlertid sket en bemærkelsesværdig ændring. For lidt over en uge siden lå incidenstallet i Kongerslev på næsten 1.000 svarende til 20 smittede. I dag er der nul nysmittede.

- Det siger jo også lidt om, at når vi har så små befolkningspopulationer, så skal der ikke så mange til, før tallene bonger ud, siger Jan Nielsen, som forklarer nedgangen i antallet af smittede med en effektiv og hurtig indsats.

- Det er Styrelsen for Patientsikkerhed, der har været meget effektive i deres smitteopsporing og ret hurtigt har fået lokaliseret og inddæmmet den smitte, der var. De kunne hurtigt finde smittekæderne, siger han.

Al erfaring peger på en stigning

Med flere børn i skole, med mulighed for at gå til frisør eller få sig en massage og med flere åbninger i sigte mener direktøren dog, at der er risiko for, at tallene muligvis snart vil stige.

- Jeg håber selvfølgelig, at vi kan holde det lave niveau, men al erfaring siger, at der vil ske en stigning. Omvendt må vi også sige, at der med det her finmaskede test-setup, der er i hele Danmark og også i Nordjylland, er rigtig mange, der lader sig teste, og dem fanger man meget tidligt. Dermed begrænser man også smittekæderne, siger han.

Jan Nielsen mener desuden, at Aalborg Kommune er forberedt på de kommende yderligere genåbninger.

- Vi vil selvfølgelig følge smitten tæt, og i det omfang vi kan se, at der er fare i tallene, vil vi selvfølgelig reagere, pointerer han.

Ventetiden kan være lang ved især lynteststederne, men der er faktisk ting du kan gøre, for at undgå ventetid. Det kan du læse mere om her.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.