Stor national bevågenhed på ungt Aalborg-band

Aalborgensiske Metroscope løber med national jazzpris

Det unge Aalborg-jazzband Metroscope er vindere af årets Jazzkonkurrencen. Her bandets trommeslager Mikkel Noe.

Det unge Aalborg-jazzband Metroscope er vindere af årets Jazzkonkurrencen. Her bandets trommeslager Mikkel Noe.

Da vinderen af dette års nationale 'Jazzkonkurrencen' for yngre jazzbands for få dage siden skulle findes, stod valget mellem hele to Aalborg-grupper: Metroscope og Xhud.

Konkurrencen, der er arrangeret af brancheorganisationen JazzDanmark, foregik på et udsolgt Jazzhus Montmartre, og det var Metroscope, der sidst på aftenen kunne lade champagnepropperne springe og modtage publikums hyldest samt de 10.000 kr i førstepræmie.

Metroscope live.

Metroscope live.

Juryen udtalte følgende om vinderen:

“Musikken vidner om en imponerende arbejdsomhed og målrettethed samt en stærk kollektiv ånd. Juryen var imponeret over det høje tekniske niveau og kompositionernes kompleksitet. Vi tror aftenens vinder kan udrette store musikalske bedrifter.”

Og prisen vækker stor glæde hos bandet,

- Det er jo et kæmpe skulderklap til os og en anerkendelse af den musik, vi laver. Det betyder, at vi nu kan finansiere vores næste album. Vi glæder os helt vildt til at vise den frem for alle de fusionsjazz-interesserede i Danmark, og med en god eksponering på det seneste håber vi på at kunne komme vidt omkring i Danmark, siger Mikkel Noe, trommeslager i Metroscope, der i dag fejrer en anmeldelse i Politiken.

I oktober udgav bandet deres debutalbum, som de præsenterer til en række koncerter heriblandt på Jazzhus Montmartre 15. marts 2022.

Mere om Jazzkonkurrencen

Jazzkonkurrencen fokuserer på udvikling af unge jazzmusikere ved at tilbyde dem mulighed for at spille live på professionelle venues, få professionel feedback på deres musik, coaching, indspilning og muligheden for at blive eksponeret via P8 Jazz.

Vinderen af Jazzkonkurrencen får 10.000 kr. til et specifik projekt samt muligheden for at spille ved diverse danske jazzfestivaler.

Juryen består af professionelle musikere og branchefolk.

Krav til deltagerne er, at ingen i bandet må være ældre end 30 år, størstedelen af medlemmerne skal være danske musikere eller musikere bosat i Danmark, og det musikalske materiale skal primært være skabt af bandet selv.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden