Affaldsdag i regnvejr

Elever på Aabybro Skole samlede næsten 500 kilo skrald

Anne Helene Kahr Thomsen
Selv om det regner, skal der samles affald i hele Aabybro. Her er det Frederik Heller, Noah Hald, Freja Johansen og Christian Abrahamsen fra Aabybro skole, som er i gang. Foto: Flemming Dahl Jensen
3. april 2017 10:32

Aabybro: Det stod ned i stænger, men det forhindrede ikke omkring 700 elever fra 0.-8. klasse på Aabybro Skole i at tage en tørn med at samle affald. Det skete ved skolens årlige indsamling af skrald, der altid løber af stablen i forbindelse med Dansk Naturfredningsforenings affaldsindsamling, der i år finder sted 2. april.

Med plastiksække i hånden støvede de veje og kommunale anlæg igennem.

Formålet med affaldsindsamlingen er, udover at samle skrald, også at skabe læring og fællesskab på tværs af klasserne.

Derfor havde de ældre klasser fra 4. klasse fået ansvar for følge de mindre elever rundt i byen.

Tæt på 500 kilo skrald

Ved 12-tiden vendte eleverne tilbage til skolen med deres fyldte sække, der blev vejet i skolegården.

De yngste elever tegnede sig til sammen for 189,7 kilo, Mellemtrinnet for 146,3 og Udskolingen for 101 kilo.

Det betyder, at 1.e og 4.d som sædvanlig som belønning skal en tur på McDonald’s, mens det endnu ikke er helt afklaret, hvem der vandt i Udskolingen, oplyser Peter Østergaard Nicolajsen, der er naturfagsvejleder på Aabybro Skole.

- Det er rigtig mange kilo affald, de har samlet, siger Peter Østergaard Nicolajsen, der oplever en meget stor entusiasme blandt eleverne, der har arbejdet med miljø som tema i et stykke tid.

- De kom tilbage og var meget optaget af alt det forskellige skrammel, de havde samlet op, så vi fik også lige snakket om, at der jo altså ikke kommer nogen og rydder op efter en, siger Peter Østergaard Nicolajsen.

- Og så kan man jo ikke lade være med at tænke på, hvor meget affald, vi kunne samle sammen, hvis hele byen hjalp hinanden.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...