Plejecenter-ballade: Formand kræver redegørelse - og vil finde flere penge til ældrepleje

Der er sket fejl på Margrethelund, mener Ole Jespersgaard

Plejecenteret Margrethelund har været i fokus, efter at flere pårørende har rejst kritik af plejen på stedet. Ifølge Ole Jespersgaard (S), der er formand for ældreomsorgsudvalget så er der brug for at finde flere penge til ældreplejen i Brønderslev Kommune. Arkivfoto: Martin Damgård

Plejecenteret Margrethelund har været i fokus, efter at flere pårørende har rejst kritik af plejen på stedet. Ifølge Ole Jespersgaard (S), der er formand for ældreomsorgsudvalget så er der brug for at finde flere penge til ældreplejen i Brønderslev Kommune. Arkivfoto: Martin Damgård

VENDSYSSEL:Socialdemokraten Ole Jespersgaard er formand for ældreomsorgsudvalget i Brønderslev Kommune.

Han er ked af de eksempler på dårlig pleje på plejecenteret Margrethelund i Dronninglund, der er fremlagt i den seneste tid.

- Det er ikke ret godt da. Man kan jo ikke sige andet end, at det i hvert fald ikke er gået som det skal, selv om der selvfølgelig altid er to sider af en sag. Der er sket nogle fejl, og spørgsmålet er så, hvordan vi lærer af det.

Det er efterhånden tre år siden Ole Jespersgaard tiltrådte som udvalgsformand. Hidtil har han ikke modtaget klager over ældreplejen, fortæller han.

- Jeg har ikke fået nogle henvendelser, men nu forsøger vi i hvert fald at finde ud af, hvad der er op og ned.

Ole Jespersgaard oplyser i den forbindelse, at han har bedt om en redegørelse. Det er sket i kølvandet på sagen om 78-årige Jørgen Jørgensens dødsfald på Margrethelund.

Nordjyske har forsøgt at få indsigt i redegørelsen, der skulle være lige på trapperne - men den kan ikke udleveres, da den indeholder personfølsomme oplysninger.

Er der penge nok?

Udfordringerne for ældreplejen i Brønderslev Kommune rækker dog tilsyneladende videre end blot til Margrethelund. Normeringen på plejecentrene ligger under landsgennemsnittet, og både fra Ældre Sagen og fra FOA Vendsyssel er der kritik af politikerne - for ikke at have sikret en tilstrækkelig økonomi til området.

Den skrabede økonomi går blandt andet ud over de ansatte - FOA-medlemmerne. Og det anerkender Ole Jespersgaard faktisk.

- Hvis jeg kunne få flere penge på budgettet til det her, så ville jeg jo gerne det. Det skal ikke være nogen hemmelighed, siger Ole Jespersgaard S), der er formand for ældreomsorgsudvalget. Arkivfoto: Laura Guldhammer <i>Foto: Laura Guldhammer</i>

- Hvis jeg kunne få flere penge på budgettet til det her, så ville jeg jo gerne det. Det skal ikke være nogen hemmelighed, siger Ole Jespersgaard S), der er formand for ældreomsorgsudvalget. Arkivfoto: Laura Guldhammer Foto: Laura Guldhammer

- Hvis jeg kunne få flere penge på budgettet til det her, så ville jeg jo gerne det. Det skal ikke være nogen hemmelighed. De (FOA-medlemmerne, red.) render stærkt, og det har de gjort i mange år. Men arbejdstimer koster penge, og derfor er det afhængigt af, hvor mange vi får på budgettet til at drive det.

- Tænker du og socialdemokraterne, når I går til valgkamp i efteråret, at der skal flere penge til det her område?

- Det tænker jeg helt sikkert, siger Ole Jespersgaard.

- Gør ondt at høre

I byrådets største parti Venstre har man også bidt mærke i historierne omkring ældreplejen.

- Det gør mig ondt at høre, at vi har familier, der oplever de ting, der er beskrevet i Nordjyske. Og det gør, at jeg som politiker vil gå ind og analysere, hvad det er, vi kan gøre bedre. Der er helt sikkert nogle sten, der skal løftes på det område, siger Klaus Riis Klæstrup, der også har sæde i ældreomsorgsudvalget.

Han mener dog, det er for letkøbt alene at mene, at ældreområdet er underfinansieret. For en del af udfordringerne bunder også i, at det er vanskeligt at hverve de rigtige ansatte til ældreplejen.

- Men jeg er ikke uenig i, at vi måske også skal finde flere penge, siger Klaus Riis Klæstrup.

I forbindelse med budgettet for 2021 tilførte Brønderslev Kommune tre millioner kroner til flere ansatte på plejecentrene. Dem vil Klaus Riis Klæstrup fortsat gerne se den fulde effekt af, inden han lægger sig fast på at øge finansieringen.

Klaus Riis Klæstrup (V) er medlem af ældreomsorgsudvalget i Brønderslev Kommune - og han er ikke afvisende overfor at øge finansieringen af ældreplejen. Arkivfoto: Hans Ravn

Klaus Riis Klæstrup (V) er medlem af ældreomsorgsudvalget i Brønderslev Kommune - og han er ikke afvisende overfor at øge finansieringen af ældreplejen. Arkivfoto: Hans Ravn

- Vi skal måske kigge på det igen. Men det kunne jo også være, vi skal kigge på det personale, vi har. Er de ordentligt uddannet? Er det det rigtige personale, vi har de forskellige steder? Men ja, jeg er klar til at kigge på det økonomisk, fastslår han.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.